ПАЗАРДЖИК ул. „Цар Самуил” 10, GSM: 0879661658; 0877661658;                                                             ЯМБОЛ 0894790801  

 

    

 

И  Т  А  Л  И  Я 

 

БАРИ – ПОМПЕЙ – НЕАПОЛ – РИМ – ФЛОРЕНЦИЯ – РИМИНИ - град-държава  САН МАРИНО

 

      

 

1 ден (30.03.2018 - петък): Отпътуване в 03:20 ч., по маршрут Ямбол – Солун -Игуменица. Пристигане в Игуменица около 20:00 ч. вечерта, нощен преход с ферибот от Игуменица до гр. Бари. Нощувка /1/ на ферибота. (Фериботът е с луксозни сепарета и седалки, има ресторант и бар, за желаещите да ползват каюти със самостоятелен санитарен възел се заплаща допълнително).

 

2 ден (31.03.2018 - събота): Пристигане в гр. Бари около 9:00 ч. Поклонение в църквата “Св. Николай Чудотворец”, където са чудотворните мощи на светеца. Свободно време за разходка из центъра на града. В 12:00 ч. отпътуване за гр. Помпей – разглеждане на останките от античния град, затрупан от изригването на вулкана Везувий през 79 год. с местен екскурзовод. Настаняване в хотел. Свободно време. Нощувка /2/***.

 

3 ден (01.04.2018 - неделя):Закуска. В 8:00 ч. отпътуване  за Неапол – автобусна обиколка на историческия център: Кастел Нуово, Палацо Реале, театъра ”Сан Карло”, площада на Кметството, църкватаСан Франческо ди Паола”, галерията Умберто I”. В 12:00 ч. отпътуване за гр. Рим. Пристигане в Рим. Настаняване в къмпинг 3* с луксозни бунгала със самостоятелен санитарен възел, климатик и хладилник. Панорамна вечерна обиколка с автобуса из града с местен екскурзовод – Колизеума, Арката на Константин, Римския форум, площад “Венеция”, хълма “Капитолия”, хълма Джаниколо с паметника на капитан Петко войвода, Гарибалди и др. Нощувка /3/***.      

 

4 ден (02.04.2018 - понеделник): Закуска. Посещение на площада и базиликата “Свети Петър”, Ватиканските музеи, Сикстинската капела, където са изложени богати колекции от безценни произведения на скулптурата и изобразителното изкуство на световно известните Микеланджело,  Джотто, Леонардо да Винчи, Рафаело и др. (посещението е по желание). Поклонение пред мощите на Св. Климент в църквата „Св. Климент”- 5 евро, под църквата се намират катакомбите, където е гробът на  Св. Константин Кирил Философ. Поклонение пред веригите, с които е бил оковaн Св. Апостол Петър, намиращи се в базиликата "Сан Пиетро ин Винколи". Свободно време. Нощувка /4/***.

 

5 ден (03.04.2018 - вторник): Закуска. В 8:00 ч. отпътуване за Флоренция. Пешеходна обиколка с местен екскурзовод – църквата “Санта Кроче”, катедралата “Санта Мария дел Фиоре”, къщата на Данте, площада на Сеньорията, Палацо Векио, по желание разглеждане на „Галерия Уфици”, моста “Понте Векио” и др. Свободно време до 17.00 ч. Отпътуване за гр. Римини. Настаняване в хотел. Нощувка /5/.

 

6 ден (04.04.2018 - сряда): Закуска. Посещение на града-държава република Сан Марино. Обиколка из града с местен екскурзовод. Посещение на двореца-замък Rocca Cesta, историческия център, катедралата и др. Свободно време. Отпътуване за Анкона около 12.00 ч.. Дневен преход с ферибот от гр.Анкона до гр.Игуменица.  (Фериботът е с луксозни сепарета и седалки, има ресторант и бар, за желаещите да ползват каюти със самостоятелен санитарен възел се заплаща допълнително). Нощувка /6/.

 

7 ден (05.04.2018 - четвъртък): Отпътуване за България.

 

ЦЕНА : 705 лева

 

Цената включва: транспорт с лицензиран автобус (с климатик, минибар, видеомонитор);  4 нощувки с континентални закуски (1 нощувка в хотел в гр.Помпей ***; 3 нощувки в къмпинг в Рим ***, 1 нощувка в Римини; билети за луксозен ферибот ”Superfastот гр. Игуменица до гр. Бари; екскурзоводско обслужване на български език по маршрута и лицензирани местни екскурзоводи в Помпей, Неапол, Рим, Флоренция и Сан Марино; медицинска застраховка.

Цената не включва: входните такси за музеите и туристическите обекти (по желание) - вход старинен “Помпей” 13€; вход “Колизеум” 12 €; Катакомбите за гроба на Св. Кирил 5€; Ватикана и “Сикстинската капела“ 20€;  билети за градския транспорт в Рим (метро) и Флоренция около 8€; мероприятията по желание. За желаещите да ползват легло в каюта с четири бр. легла във ферибота се заплаща около 25 € и в каюти с две легла около 50 €. Доплащане: за единична стая – 250 лева.

ЕКСКУРЗИЯТА СЕ ПРОВЕЖДА ПРИ МИНИМУМ 40 ЗАПИСАНИ ТУРИСТИ

 

Срок за уведомление при недостиг минимален брой туристи: 10 дни преди началната дата на пътуването.

Необходими документи: лична карта; за деца до 18 г. – валиден международен паспорт и декларация от не пътуващия родител или от двамата родители, че разрешават на детето пътуване зад граница; няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.

Начин на плащане: 300 лева при записване, доплащане – 30 дни преди тръгване.  

 

ВАЖНО! Италианските власти  взеха решение от 01.01.2017 год. всички гости на Рим да заплащат задължително градска такса /city tax/, както следва: по 2 евро на турист на ден при настаняване в хотели 3* и по 3 евро на турист на ден при настаняване в хотел 4* и 5*. ** За Помпей и Римини, по 1,50 евро на вечер *. Таксите се заплащат лично от туристите на рецепцията на хотелите при връщане на ключовете от стаите и не са включени в пакетните цени.

 

ТУРОПЕРАТОРЪТ                 си запазва правото на промени в цените и програмата по независещи от него причини и не носи отговорност за туристи, не допуснати от съответните гранични власти.