Понеделник, 24 Септември 2018

Новините От Вас Хороскоп Преди време Вицове Спорт  
register Регистрация
register Вход
ЕЛИ ВАСИЛЕВА И СТАНЧО СТАВРЕВ УЧАСТВАХА В МЕЖДУНАРОДНА РАБОТНА СРЕЩА ВЪВ ВАЛЕНСИЯ, ИСПАНИЯ
[ 17.07.2017 ]

 Официална делегация, в състава на която бяха заместник-кметовете на община „Тунджа“ Ели Василева и Станчо Ставрев участваха в международна работна среща от 03 до 07 юли 2017 г. в град Валенсия, Испания, във връзка с приключването на дейностите по Проект № 2014-1-ES01-KA201-004324 „Мост между културите: метод на необходимите политики и стратегии за включване на ромските ученици и техните родители в образователните системи“, финансиран по Програма на Европейския съюз, насочена към образованието, обучението, младежта и спорта - ЕРАЗЪМ+ 2014-2020.
Общата стойност на дейностите, реализирани в рамките на Ключова дейност 2 „Сътрудничество за иновации и обмен на добри практики“ е 235 851 евро.
Проектът се изпълнява в партньорство между Община „Тунджа“, образователен инспекторат от провинция Алба - Република Румъния, Община Сидерно и неправителствена организация от Република Италия и Областна администрация Конак от Република Турция. Водеща организация e „Дженералитат Валенсия“ – институция, развиваща дейност в сферата на образованието, инвестициите, културата и спорта в област Валенсия.
Целите на проекта са насочени към ефективно изграждане на стратегически партньорства в областта на обучението и интегрирането на ромите в образователните системи, чрез апробиране на нов модел в различни училища на територията на страните – партньори.
В периода на реализацията му се проведоха и три международни срещи във всяка една от държавите – партньори.
Акценти в заключителната четвърта международна среща на работните групи, провела се във Валенсия, бяха обсъдени текущите задачи и ангажименти на всички участници по отчитане на дейностите и възможности за бъдещи проекти с обществена значимост. През останалите дни гостите посетиха лятно училище на територията на една от трите провинции на Валенсия - Кастелион де ла Плана. В него се провеждат занимания по интереси, в които специалисти и доброволци от местна фондация работят с деца от различни възрастови групи и етноси.
Денят приключи с официално посещение в сградата на Община Кастелио и прием от Кмета на града.
През последния ден от работната визита, в заседателната зала на „Дженералитат Валенсия“, се състоя и заключително събитие, в което се включиха всички партньори и външни участници, работещи в образователни институции и училища. Срещата беше открита от Рубен Трензано Хуан – Генерален директор на езиковата политика и управление на многоезичието.
Представители на делегациите взеха участие с презентиране на добри практики в сферата на включването на ромските деца в образователните системи, ефекта от регионалните интеграционни политики и резултатите от реализацията на Проекта.
Заместник-кметът на община „Тунджа“ Станчо Ставрев представи приоритетите в общинската образователна политика и реализираните инвестиции, насочени към предоставяне на интегрирана подкрепа за социализация и образователна интеграция на деца от етнически малцинства и техните семейства, методите за повишаване на училищната готовност и превенция на ранното напускане на образователната система в общината.
Партньорските организации имаха възможността да представят иновативни педагогически практики и възможности за насърчаване и подкрепа на обучението на учители за работа в мултикултурна среда.
Като дългосрочен резултат от реализацията на международния проект са изработени и отпечатани две Ръководства за представяне на всички партньори и успешни политики в сферата на мултикултурното образование и ефекта от изпълнението на проектните дейности, финансирани по Програма Еразъм+.
Активна е и интернет страница на Проекта, която дава подробна информация за реализираните дейности, постигнатите индикатори и ефекта от обучителните тренинги на учители и специалисти, работещи в мултикултурна среда.
В края на месец юли всеки партньор има ангажимент да проведе заключителна пресконференция пред местните общности за отчитане изпълнението на Проекта.

 

Нужно е да сте се вписали с вашия акаунт, за да изпратите мнение.
Можете да се впишете тук


bill check
Справки >>
   ВРЕМЕТО
   ПЪТНА ОБСТАНОВКА
   АВТОБУСИ
   Б Д Ж
   САМОЛЕТИ
   ВАЛУТА Б Н Б
   СПОРТ ТОТО
   E-ПОЩА АБВ
   Е-ПОЩА MAIL.BG
   Е-ПОЩА YAHOO
   ТЪРГОВСКИ РЕГИСТЪР
 
Радостни вести >>
Скръбни вести >>
Институции >>
   ОБЛАСТЕН УПРАВИТЕЛ ЯМБОЛ
   ОБЩИНА ЯМБОЛ
   ОБЩИНА ТУНДЖА
   ОБЩИНА ЕЛХОВО
   ОБЩИНА СТРАЛДЖА
   ОБЩИНА БОЛЯРОВО
 
Полезно >>
   РАБОТА В ЯМБОЛ
   БЮРО ПО ТРУДА
   РАБОТА JOBS
   Н Т С ЯМБОЛ
   Я Т П П
 
Свободно време >>
   КРЪСТОСЛОВИЦИ
   ТВ ПРОГРАМИ
   ДРАМАТИЧЕН ТЕАТЪР ЯМБОЛ
   КУКЛЕН ТЕАТЪР ЯМБОЛ
   КИНО"ЕЛИТ" ЯМБОЛ
   ОПЕРА СТАРА ЗАГОРА
    ОПЕРА БУРГАС
 
Интересно >>
   АВТОМАГАЗИН
   И М О Т И
   ПРОДАВАЛНИК
   ЕЛЕКТРОНЕН МАГАЗИН
   БАЗАР
   СПОРТЕН МАГАЗИН
   COSMOPOLITAN
   МОЯТА ДИЕТА
   ЗА ЖЕНАТА
   АЗ ЖЕНАТА
   ТИЙНЕЙДЖЪРИ
   АЗ ДЕТЕТО
   ЗЛАТНА ВЪЗРАСТ
 
  Новините  |   От Вас  |   Хороскоп  |   Преди време  |   Вицове  |   Спорт  |   Условия за ползване  |   За нас  |   Реклама

Copyright © 2013 - 2018 Yambol - life, Всички права запазени      изработка www.pushka.eu