Понеделник, 24 Септември 2018

Новините От Вас Хороскоп Преди време Вицове Спорт  
register Регистрация
register Вход
С ТУНДЖА В СЪРЦЕТО - РЕСТАРТ
[ 23.10.2017 ]

От 16 октомври 2017 година започна приема на формуляри за кандидатстване по младежката платформа за обществени инициативи „С Тунджа в сърцето - рестарт“.
Формулярите могат да се попълват и депозират по електронен път, по поща, с куриер или в деловодството на общината. Одобрените проекти ще се реализират през 2018 тодина.
Тази кампания има за цел да бъде формулирана и реализирана концепция, позволяваща по-непосредствената и позитивна комуникация между общината и местните общности, както и диалог и реализиране на иновативни и обществено значими инициативи в 44-те населени места на общината.
Припомняме, че инициативите, включени в платформата „С Тунджа в сърцето - рестарт“ са четири:
1. Конкурс за обществени инициативи „Заедно с община Тунджа“.
Чрез него идеите на местните общности могат да бъдат реализирани като общи партньорски дейности за подобряване на жизнената среда в населените места от община „Тунджа“.
В него ще имат възможността да се включат представители на кметства, читалища, училища, детски градини, младежки или други неправителствени органзации, които имат идея как да направят живота в своето село по-добър.
На сайта на община „Тунджа“ и на фейсбук страницата на платформата „С Тунджа в сърцето“ ще бъдат публикувани условията за кандидатстване и формулярът на инициативата. Чрез него, до средата на месец декември 2017 г., представителите ще имат възможност да разкажат за своите идеи, а дейностите по проектите ще се реализират през 2018 година.
2. Инициатива под наслов „Да върнем училището в училище“.
Чрез нея днешните ученици ще имат възможността да използват учебно-технически материали и пособия от закритите училища. Всички тези пособия ще бъдат върнати отново там, където им е мястото – в десетте общински училища и в Центъра за изкуство и извънучилищни дейности.
Предвижда се да бъдат реставрирани с доброволен труд старите чинове и столове и да им бъде върната отново функцията, която са имали. А в старото училище на село Кабиле, където сега са кабинетите на Центъра за изкуство и извънучилищни дейности, ще бъде върната онази атмосфера на образованието от онова време, със старите чинове и маси, със старите нагледни средства, с онова позабравено днес отношение към просветата. Инициативата цели да даде възможност и днешните деца да се докоснат до тази много специална атмосфера.
3. Инициатива под наслов „Лицата на Тунджа“.
Партньори на Общината в тази инициатива ще бъдат клубовете по журналистика в тунджанските училища, младежките организации, читалищата и медиите. Тя има за цел да разкаже за хората на община „Тунджа“, за човекът от Тунджа с неговите житейски успехи и очаквания, с неговия поглед към живота и към заобикалящия го свят.
В рамките на инициативата ще бъдат видени много лица на хора от община „Тунджа“ - на децата от детските градини, на възрастните хора от клубовете на пенсионера, на младежите от спортните клубове, на потребителите на социални услуги, на самодейците в читалищата и на учениците в тунджанските училища.
4. Инициатива под наслов „Заедно“.
Тя е насочена към възрастните хора в клубовете на пенсионера.
Чрез инициативата ще бъде осигурена допълнителна възможност на жителите на общината да се срещат със социални работници, различни медицински специалисти, психолози, рехабилитатори, творци, хора на духа и на изкуството, именно в клубовете на пенсионера.
 

Нужно е да сте се вписали с вашия акаунт, за да изпратите мнение.
Можете да се впишете тук


bill check
Справки >>
   ВРЕМЕТО
   ПЪТНА ОБСТАНОВКА
   АВТОБУСИ
   Б Д Ж
   САМОЛЕТИ
   ВАЛУТА Б Н Б
   СПОРТ ТОТО
   E-ПОЩА АБВ
   Е-ПОЩА MAIL.BG
   Е-ПОЩА YAHOO
   ТЪРГОВСКИ РЕГИСТЪР
 
Радостни вести >>
Скръбни вести >>
Институции >>
   ОБЛАСТЕН УПРАВИТЕЛ ЯМБОЛ
   ОБЩИНА ЯМБОЛ
   ОБЩИНА ТУНДЖА
   ОБЩИНА ЕЛХОВО
   ОБЩИНА СТРАЛДЖА
   ОБЩИНА БОЛЯРОВО
 
Полезно >>
   РАБОТА В ЯМБОЛ
   БЮРО ПО ТРУДА
   РАБОТА JOBS
   Н Т С ЯМБОЛ
   Я Т П П
 
Свободно време >>
   КРЪСТОСЛОВИЦИ
   ТВ ПРОГРАМИ
   ДРАМАТИЧЕН ТЕАТЪР ЯМБОЛ
   КУКЛЕН ТЕАТЪР ЯМБОЛ
   КИНО"ЕЛИТ" ЯМБОЛ
   ОПЕРА СТАРА ЗАГОРА
    ОПЕРА БУРГАС
 
Интересно >>
   АВТОМАГАЗИН
   И М О Т И
   ПРОДАВАЛНИК
   ЕЛЕКТРОНЕН МАГАЗИН
   БАЗАР
   СПОРТЕН МАГАЗИН
   COSMOPOLITAN
   МОЯТА ДИЕТА
   ЗА ЖЕНАТА
   АЗ ЖЕНАТА
   ТИЙНЕЙДЖЪРИ
   АЗ ДЕТЕТО
   ЗЛАТНА ВЪЗРАСТ
 
  Новините  |   От Вас  |   Хороскоп  |   Преди време  |   Вицове  |   Спорт  |   Условия за ползване  |   За нас  |   Реклама

Copyright © 2013 - 2018 Yambol - life, Всички права запазени      изработка www.pushka.eu