Сряда, 23 Януари 2019

Новините От Вас Хороскоп Преди време Вицове Спорт  
register Регистрация
register Вход
ЯМБОЛСКИТЕ ДЕПУТАТИ ОТ БСП ОЧЕРТАХА ПРИОРИТЕТИТЕ НА ЛЕВИЦАТА В НАЧАЛОТО НА ГОДИНАТА
[ 15.01.2018 ]

 Днес народните представители Кристиан Вигенин, Николай Пенев и председателят на Областния съвет на БСП Митко Андонов дадоха първата за годината пресконференция в офиса на Делегацията на българските евродепутати-социалисти в Ямбол.
Народният представител Николай Пенев очерта водещите приоритети и непосредствени задачи в работата на ПГ "БСП за България" за новия политически сезон. Той заяви, че БСП ще продължи да поставя на дневен ред наболели за обществото теми и да настоява за истински реформи и промяна в модела на политиката по здравеопазване, образование, политиката по доходите и борба с бедността и корупцията. Той подчерта, че парламентарната група на левицата е единствената, която е внесла в Народното събрание алтернативен проект на антикорупционен закон, който гарантира ефектива и трайна борба с корупцията, а не имитация. Законодателни инициативи са предприети и по отношение на трупани с годините проблеми и дефицити в сектор сигурност, отбеляза още Николай Пенев.
Пред ямболските журналисти народният представител Кристиан Вигенин очерта мотивите на БСП за вота на недоверие срещу правителството заради провал в борбата с корупцията, който ще бъде внесен в сряда. По думите на Кристиан Вигенин съществуват сериозни основания за вота и сред тях са източване на средства от здравната каса, злоупотреби при износа на лекарства, невнасяне и източване на данък добавена стойност, корупционни практики и незаконосъобразното изразходване на публични средства за инфраструктурни проекти, нагласени обществени поръчки.В Вигенин коментира, че в дебатите и гласуването на вота в пленарна зала ще проличи на практика коя политическа сила счита себе си за опозиция.
Като фокус на работата на левицата през идните месеци, Вигенин отбеляза и Българското председателство на Съвета на ЕС. Той заяви, че в рамките на приоритетите от дневния ред на Председателството, българските представители трябва да участват активно в обсъжданията и процеса на вземане на решения на общоевропейско ниво с ясни национални позиции, а не просто като модератори и балансьори.
В качеството си на председател на парламентарната комисия по европейските въпроси и контрол на европейските фондове Кристиан Вигенин информира медиите, че в периода от 21 – 22 януари 2018 г. в София ще се проведе среща на Председателите на Комисиите по европейските въпроси на националните парламенти в ЕС. Той отбеляза, че това е първото от шестте планирани събития от т.нар парламентарно измерение на Председателството. Програмата на срещата предвижда парламентаристите от цяла Европа да проведат обсъждания по три ключови теми - приоритетите на Българското председателство на Съвета на ЕС; бъдещето на Европейския съюз и стратегически важните решения за Съюза и страните - членки, които предстоят във връзка с напускането на Великобритания, формирането на бъдещата рамка на европейския бюджет, гарантиране на сигурността на европейските граждани, запазване на средствата за кохезионна и селскостопанска политика; срещата ще завърши с обсъждане на ролята на макрорегионалните стратегии на Европейския съюз – като Дунавската , която през тази година се председателства от България.
В края на пресконференцията Вигенин отговори на въпроси на ямболските журналисти свързани с ратификацията на Истанбулската конвенция на Съвета на Европа. Той категорично заяви, че няма ценностно разминаване в гледната точка на БСП и ПЕС. Борбата с всички форми на насилие и дискриминация спрямо жените винаги е била водещ приоритет за БСП и това е неоспоримо, категорично заяви Вигенин. Той подчерта, че БСП вече работи по конкретни предложения и текстове, които да залегнат в българското законодателство, за да гарантират ефектива превенция и борба в тази посока.

 

Нужно е да сте се вписали с вашия акаунт, за да изпратите мнение.
Можете да се впишете тук


bill check
Справки >>
   ВРЕМЕТО
   ПЪТНА ОБСТАНОВКА
   АВТОБУСИ
   Б Д Ж
   САМОЛЕТИ
   ВАЛУТА Б Н Б
   СПОРТ ТОТО
   E-ПОЩА АБВ
   Е-ПОЩА MAIL.BG
   Е-ПОЩА YAHOO
   ТЪРГОВСКИ РЕГИСТЪР
 
Радостни вести >>
Скръбни вести >>
Институции >>
   ОБЛАСТЕН УПРАВИТЕЛ ЯМБОЛ
   ОБЩИНА ЯМБОЛ
   ОБЩИНА ТУНДЖА
   ОБЩИНА ЕЛХОВО
   ОБЩИНА СТРАЛДЖА
   ОБЩИНА БОЛЯРОВО
 
Полезно >>
   РАБОТА В ЯМБОЛ
   БЮРО ПО ТРУДА
   РАБОТА JOBS
   Н Т С ЯМБОЛ
   Я Т П П
 
Свободно време >>
   КРЪСТОСЛОВИЦИ
   ТВ ПРОГРАМИ
   ДРАМАТИЧЕН ТЕАТЪР ЯМБОЛ
   КУКЛЕН ТЕАТЪР ЯМБОЛ
   КИНО"ЕЛИТ" ЯМБОЛ
   ОПЕРА СТАРА ЗАГОРА
    ОПЕРА БУРГАС
 
Интересно >>
   АВТОМАГАЗИН
   И М О Т И
   ПРОДАВАЛНИК
   ЕЛЕКТРОНЕН МАГАЗИН
   БАЗАР
   СПОРТЕН МАГАЗИН
   COSMOPOLITAN
   МОЯТА ДИЕТА
   ЗА ЖЕНАТА
   АЗ ЖЕНАТА
   ТИЙНЕЙДЖЪРИ
   АЗ ДЕТЕТО
   ЗЛАТНА ВЪЗРАСТ
 
  Новините  |   От Вас  |   Хороскоп  |   Преди време  |   Вицове  |   Спорт  |   Условия за ползване  |   За нас  |   Реклама

Copyright © 2013 - 2019 Yambol - life, Всички права запазени      изработка www.pushka.eu