Четвъртък, 21 Март 2019

Новините От Вас Хороскоп Преди време Вицове Спорт  
register Регистрация
register Вход
КАТЯ ГЕОРГИЕВА: ЯМБОЛ ИМА НУЖДА ОТ ДРУГ ТИП УПРАВЛЕНИЕ
[ 12.03.2018 ]

 - От 8 месеца сте председател на Общинския съвет на БСП – гр. Ямбол. Защо се кандидатирахте и как приемате избирането ви за лидер на БСП в Ямбол?
В БСП – Ямбол съм от 2003 год. Участвала съм активно в работата на организацията, в предизборните кампании, в политиките, които предлага на местно ниво. И винаги съм се чувствала ценен член на екипа с принос в общите резултати. Познавам структурата и членовете на организацията – имаме диалог, имаме база за работа с доверие.

Политическо лице се става бавно. Необходими са лични качества, но трябва година след година да надстройваш както партийно, така и обществено доверие, трябва да натрупваш опит. Това е начинът политическата кариера да удовлетворява не собствената суета, а очакванията на онези, които те избират. И тъй като считам, че имам волята и характера да работя за дългосрочния успех на БСП – Ямбол, приех да се кандидатирам за неин председател. Станах лидер след спечелени битки, след загубени битки, с отстояване на идеи и доказване на лоялност; след заявката ми пред нашите членове, че съм готова да поема ВИДИМА ОТГОВОРНОСТ.
Отговорност – така приемам председателството. Разчитам на целия потенциал на организацията. Лидерът не трябва да е сам. Той трябва да бъде притесняван от хора, които му дават обратна връзка за размисъл. Тогава организацията ще му има по-голямо доверие и ще е готова да прави нови стъпки напред с него.

-Какво успяхте да направите досега?
Започнахме по-активна работа с основните партийни организации, които всъщност са душата на партията. За мен отношението към партийните членове е основен елемент от политическата работа. Осъществяваме прием на нови членове на БСП – от младежката общност, трудещите се, безработните, мислещите хора в активна възраст и ромската общност. Извършваме динамична работа с младите социалисти, даваме по-широк простор за техните инициативи. Създадохме два дискусионни клуба – „Актуално” и „Памет”, които се радват на сериозен интерес от нашите членове, симпатизанти и даже от непартийни хора. Имаме още по-активна работа с групата съветници на БСП в местния парламент.

Два дни в седмицата имам приемна всеки следобед в клуба на БСП – за среща с гражданите на Ямбол, на която се поставят сериозни лични и обществени проблеми. Опитваме се да съдействаме на нашите съграждани, да ги насочваме и да решаваме казусите, за които ни информират.
Държа да подчертая, че работя с подкрепата на целия общински съвет на БСП, на общинските съветници, на народните представители Кристиан Вигенин и Николай Пенев, на нашите евродепутати, на Изпълнителното бюро на НС на БСП.
- Какви са амбициите ви и какво предстои пред организацията?

Основната цел пред организацията на БСП е не просто да имаме представителство в местната власт, а да управляваме Ямбол в мандата 2019-2023 г. И това не е политическа самоцел, а твърдото ни убеждение, че Ямбол има нужда от друг тип управление. В момента важните решения за ямболци се взимат „на тъмно“. Управлява се еднолично, не се отговаря на неудобните въпроси. Липсва откровен и истински анализ за реалното състояние на града. Много често проблемите се замитат, а истината се крие зад напудрени отчети. А за нас най-важни са проблемите и интересите на всеки ямболец. Искаме друго лице на местната политика. И работим сериозно в тази посока – да имаме по-добра комуникация с ямболци, да имаме чуваемост сред тях, сред НПО и различните общности. Подобряваме рефлекса си за реагиране на обществените очаквания. Отваряме се и навън към граждани, които не са традиционен електорат на БСП. Считам, че хората ни вярват, но трябва да положим повече усилия да сме разбираеми, за да бъдем разбрани. И тогава...за Ямбол предстоят хубави неща.
- Преди дни завършихте успешно програмата за обучение на политически лидери на Института за политика. С какво ви обогати обучението и какво промени у вас като политик?

Благодарна съм на НС на БСП и лично на Корнелия Нинова, че ме включиха в програмата за лидери на Института по политика под патронажа на БАН. Обучението продължи 8 месеца в 5 модула. Бях запозната с основите и проблемите на всички секторни политики както на национално, така и на местно ниво. Получих, считам, знания и умения, които ще ми помогнат да бъда ефективна и компетентна като лидер на промяната. Изучавах управление на комуникацията и политическия маркетинг, решаването на кризи и конфликти, воденето на преговори и много други. Имах впечатляващи лектори - авторитетни академични преподаватели и практици, професионалисти от държавния сектор, бизнеса и неправителствената сфера. Мотивиращи срещи с министър-председателя на Македония Зоран Заев, с посланика на Франция, зам.-главния прокурор на България Борислав Сарафов и редица други.
Всяко обучение те обогатява. Но това ми даде хоризонт да разсъждавам многопластово, да умея да слушам и чувам позицията на другия, да уважавам опонентите си, да споря аргументирано, без да загубвам автентичността си на ляв човек. Обучението ме направи по-богата и с контакти на всички равнища, което е изключително ценно.
- Какво ще пожелаете на гражданите на Ямбол?

Преди всичко, да са здрави, удовлетворени от себе си, топлина и обич в семействата им. В обществен план - да бъдат настоятелни и да не се оставят на безразличието, да имат потребност от свободата, да изискват и да питат. Да имат здрав разум за простите очевидности и да различават лъжата от истината.

Нужно е да сте се вписали с вашия акаунт, за да изпратите мнение.
Можете да се впишете тук


bill check
Справки >>
   ВРЕМЕТО
   ПЪТНА ОБСТАНОВКА
   АВТОБУСИ
   Б Д Ж
   САМОЛЕТИ
   ВАЛУТА Б Н Б
   СПОРТ ТОТО
   E-ПОЩА АБВ
   Е-ПОЩА MAIL.BG
   Е-ПОЩА YAHOO
   ТЪРГОВСКИ РЕГИСТЪР
 
Радостни вести >>
Скръбни вести >>
Институции >>
   ОБЛАСТЕН УПРАВИТЕЛ ЯМБОЛ
   ОБЩИНА ЯМБОЛ
   ОБЩИНА ТУНДЖА
   ОБЩИНА ЕЛХОВО
   ОБЩИНА СТРАЛДЖА
   ОБЩИНА БОЛЯРОВО
 
Полезно >>
   РАБОТА В ЯМБОЛ
   БЮРО ПО ТРУДА
   РАБОТА JOBS
   Н Т С ЯМБОЛ
   Я Т П П
 
Свободно време >>
   КРЪСТОСЛОВИЦИ
   ТВ ПРОГРАМИ
   ДРАМАТИЧЕН ТЕАТЪР ЯМБОЛ
   КУКЛЕН ТЕАТЪР ЯМБОЛ
   КИНО"ЕЛИТ" ЯМБОЛ
   ОПЕРА СТАРА ЗАГОРА
    ОПЕРА БУРГАС
 
Интересно >>
   АВТОМАГАЗИН
   И М О Т И
   ПРОДАВАЛНИК
   ЕЛЕКТРОНЕН МАГАЗИН
   БАЗАР
   СПОРТЕН МАГАЗИН
   COSMOPOLITAN
   МОЯТА ДИЕТА
   ЗА ЖЕНАТА
   АЗ ЖЕНАТА
   ТИЙНЕЙДЖЪРИ
   АЗ ДЕТЕТО
   ЗЛАТНА ВЪЗРАСТ
 
  Новините  |   От Вас  |   Хороскоп  |   Преди време  |   Вицове  |   Спорт  |   Условия за ползване  |   За нас  |   Реклама

Copyright © 2013 - 2019 Yambol - life, Всички права запазени      изработка www.pushka.eu