Четвъртък, 21 Март 2019

Новините От Вас Хороскоп Преди време Вицове Спорт  
register Регистрация
register Вход
… ЗАЕДНО, С ГРИЖА ЗА ХОРАТА
[ 20.04.2018 ]

в община „Тунджа“ се проведе форум „С Тунджа в сърцето“ – рестарт, на който бяха наградени участниците в тазгодишния първи етап на платформата. Събитието беше съчетано с връчването на стипендии и еднократно финансово стимулиране ученици и студенти постигнали високи резултати в образованието и спорта. Мероприятията са част от празничните прояви, посветени на Деня на Община „Тунджа“ - 22 април и честване на 31 години от създаването на общината.
На събитието присъстваха кметът на община „Тунджа” Георги Георгиев, заместник-кметът Станчо Ставрев и секретарят на общината Андон Кръстев.
„…Вярвам, че промените се случват тогава, когато хората разгръщат потенциала си, творят и работят ЗАЕДНО. Позволете ми, днес да припомня една мисъл на Алберт Айнщайн, която ние безрезервно следваме в работата си: “Нищо истинско и ценно не може да бъде постигнато в резултат на амбиция или обикновено чувство за дълг. То може да бъде постигнато само чрез любов и преданост към хората и към действителните неща.” Уверявам ви, ръководството на община „Тунджа“ изразява дълбока почит и преданост към своите граждани и към труда, който те дават в името на по-доброто настояще и бъдеще на общината. Отново заедно, „С Тунджа в сърцето”, вършим добри дела, защото най – голямата ценност на общината са ХОРАТА!...“ с тези думи се обърна към присъстващите кметове и кметски наместници, читалищни секретари, директори на училища, ученици, студенти, учители и родители кметът на община „Тунджа” Георги Георгиев.
След приветствените думи на кмета на общината, започна и най-вълнуващата част - връчването на стипендиите и еднократното финансово стимулиране на отличените ученици и студенти.
За десета поредна година Община „Тунджа“ подкрепя изявени ученици и студенти, доказвайки, че образованието е най-ценното богатство, което може да бъде дадено на бъдещите поколения, за да растат като достойни граждани на своята община и на Република България.
На настоящата, първа за 2018 г. сесия, кметът на община „Тунджа“ Георги Георгиев връчи на 47 ученици и студенти стипендии и еднократно финансово стимулиране общо в размер на 15 120 лева.
Беше връчена една едногодишна стипендия на студент, 16 шестмесечни стипендии на гимназисти, 9 шестмесечни стипендии на ученици от начален и прогимназиален етап на обучение, 9 еднократни финансови стимулирания за постигнати високи резултати в областта на образованието, 10 еднократни финансови стимулирания за постигнати високи резултати в областта на спорта и две еднократни финансови стимулирания за проявена гражданска доблест.
През предходните девет години, с помощта на жителите и представителите на бизнеса, Общината е събрала 251 016 лева за:
- 9 годишни стипендии в размер на 1 200 лв. всяка;
- 60 шестмесечни стипендии, общо в размер на 19 200 лв.;
- 9 стипендии по волята на дарител, общо в размер на 9 000 лв.;
- 1 569 деца са получили еднократно финансово стимулиране от 50 до 200 лв., общо в размер на 149 298 лв.;
- финансово подпомагане на 17 деца и младежи с изявени дарби с общо 13 700 лв.;
- 31 890 лв. за лечението на 13 деца и младежи.
Най-общо казано през изминалите девет години Община „Тунджа“ подкрепи 1 677 ученици и студенти, деца и младежи, а общата стойност на разпределените средства е 233 888 лв.
На края на форума кметът на общината Георги Георгиев връчи грамоти на участниците в първия етап на платформата „Заедно с община Тунджа“, в който под различна форма се включиха 13 населени места с 20 проекта.
Присъстващите на срещата споделиха своето впечатление от първото издание на „С Тунджа в сърцето“ и изкаха благодарност за подкрепата, която общината не спира да оказва на своите жители.


 

Нужно е да сте се вписали с вашия акаунт, за да изпратите мнение.
Можете да се впишете тук


bill check
Справки >>
   ВРЕМЕТО
   ПЪТНА ОБСТАНОВКА
   АВТОБУСИ
   Б Д Ж
   САМОЛЕТИ
   ВАЛУТА Б Н Б
   СПОРТ ТОТО
   E-ПОЩА АБВ
   Е-ПОЩА MAIL.BG
   Е-ПОЩА YAHOO
   ТЪРГОВСКИ РЕГИСТЪР
 
Радостни вести >>
Скръбни вести >>
Институции >>
   ОБЛАСТЕН УПРАВИТЕЛ ЯМБОЛ
   ОБЩИНА ЯМБОЛ
   ОБЩИНА ТУНДЖА
   ОБЩИНА ЕЛХОВО
   ОБЩИНА СТРАЛДЖА
   ОБЩИНА БОЛЯРОВО
 
Полезно >>
   РАБОТА В ЯМБОЛ
   БЮРО ПО ТРУДА
   РАБОТА JOBS
   Н Т С ЯМБОЛ
   Я Т П П
 
Свободно време >>
   КРЪСТОСЛОВИЦИ
   ТВ ПРОГРАМИ
   ДРАМАТИЧЕН ТЕАТЪР ЯМБОЛ
   КУКЛЕН ТЕАТЪР ЯМБОЛ
   КИНО"ЕЛИТ" ЯМБОЛ
   ОПЕРА СТАРА ЗАГОРА
    ОПЕРА БУРГАС
 
Интересно >>
   АВТОМАГАЗИН
   И М О Т И
   ПРОДАВАЛНИК
   ЕЛЕКТРОНЕН МАГАЗИН
   БАЗАР
   СПОРТЕН МАГАЗИН
   COSMOPOLITAN
   МОЯТА ДИЕТА
   ЗА ЖЕНАТА
   АЗ ЖЕНАТА
   ТИЙНЕЙДЖЪРИ
   АЗ ДЕТЕТО
   ЗЛАТНА ВЪЗРАСТ
 
  Новините  |   От Вас  |   Хороскоп  |   Преди време  |   Вицове  |   Спорт  |   Условия за ползване  |   За нас  |   Реклама

Copyright © 2013 - 2019 Yambol - life, Всички права запазени      изработка www.pushka.eu