Четвъртък, 21 Март 2019

Новините От Вас Хороскоп Преди време Вицове Спорт  
register Регистрация
register Вход
XIV БИЗНЕС ФОРУМ „ЕВРОПЕЙСКИ ПАРИ ЗА СЕЛАТА НА ОБЩИНА „ТУНДЖА“
[ 21.04.2018 ]

 За 14-ти пореден път се проведе традиционният бизнес форум на общината. Събитието е част от празничните прояви, посветени на Деня на Община Тунджа - 22 април и честване на 31 години от създаването на общината.
Форумът тази година протече под мотото „Европейски пари за селата на община „Тунджа“.
Основните акценти, дискутирани по време на бизнес форума бяха – проблемите и възможностите пред българските земеделски производители, политиката на Европейския парламент в подкрепа на сектор „Земеделие“ и възможностите за финансиране на бизнеса на територията на общината, чрез новата многофондова стратегия за Водено от общностите местно развитие.
На събитието присъстваха кметът на община „Тунджа” Георги Георгиев, народните представители Кристиан Вигенин, Николай Пенев и Петър Кънев, евродепутатът Момчил Ненков, заместник-областният управител на област Ямбол Христо Колев, заместник-кметовете на общината Станчо Ставрев и Георги Чалъков. Георги Митев – изпълнителен директор на МИГ – „Тунджа“, представители на бизнеса, земеделски производители, общински съветници, кметове и кметски наместници, представители на общинската администрация и неправителствения сектор.
„...За мен е чест и удоволствие за 14-ти пореден път да Ви приветствам с добре дошли на традиционния за Община „Тунджа” икономически и бизнес форум. Началото беше през 2004 г. Тогава за първи път ние събрахме на едно място представители на бизнеса, хора от неправителствения сектор и общественици. На тези форуми представихме нашата визия за развитието на Общината, които след това бяха осъществени заедно с цялата местна общност...”, с тези думи кметът на общината Георги Георгиев откри и даде ход на тазгодишното издание на бизнес форума.
Политиката на Европейския парламент в подкрепа на сектор „Земеделие“ представи евродепутатът Момчил Ненков. Той коментира и възможностите за финансиране на бизнеса на територията на общината.
Заместник-кметът на община „Тунджа“ Станчо Ставрев и изпълнителният директор на МИГ – „Тунджа“ – Георги Митев представиха предстоящото стартиране на новата многофондова стратегия на МИГ – Тунджа. Чрез нея от Програмата за развитие на селските райони, Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, Оперативна програма „Иновации и Конкурентноспособност”, Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж” и Оперативна програма „Околна среда” ще се кандидатства за общ финансов ресурс, на стойност близо 9 млн. лева. Това я прави най-мащабната стратегия за Водено от общностите местно развитие в цялата страна.
През предходния програмен период 2007 – 2013 г., МИГ-Тунджа реализира в партньорство с местния бизнес над 60 проекта с осигурен финансов ресурс от над 3 млн. лева, чрез което беше усвоен почти 100% от общия бюджет на МИГ за финансиране на проекти на територията на община „Тунджа”.
Това нареди МИГ-Тунджа на първо място сред 35-те функциониращи през периода местни инициативни групи.
От няколко години насам, в партньорство с бизнеса община „Тунджа” гради и реалзира нови концепции за професионално образование и обучение. В общинската образователна инфраструктура вече се подготвят работници за сектора лозаро-винарство. Ръководството на общината има амбицията в рамките на преструктурирането на училищната мрежа да стартира и подготовка на работници за машиностроенето.
В края на форума представители на бизнеса изказаха своята благодарност към кметът на община „Тунджа” Георги Георгиев и цялото ръководство за диалогът, ползотворното сътрудничество и подкрепата, които винаги са получавали в лицето на общината.

Нужно е да сте се вписали с вашия акаунт, за да изпратите мнение.
Можете да се впишете тук


bill check
Справки >>
   ВРЕМЕТО
   ПЪТНА ОБСТАНОВКА
   АВТОБУСИ
   Б Д Ж
   САМОЛЕТИ
   ВАЛУТА Б Н Б
   СПОРТ ТОТО
   E-ПОЩА АБВ
   Е-ПОЩА MAIL.BG
   Е-ПОЩА YAHOO
   ТЪРГОВСКИ РЕГИСТЪР
 
Радостни вести >>
Скръбни вести >>
Институции >>
   ОБЛАСТЕН УПРАВИТЕЛ ЯМБОЛ
   ОБЩИНА ЯМБОЛ
   ОБЩИНА ТУНДЖА
   ОБЩИНА ЕЛХОВО
   ОБЩИНА СТРАЛДЖА
   ОБЩИНА БОЛЯРОВО
 
Полезно >>
   РАБОТА В ЯМБОЛ
   БЮРО ПО ТРУДА
   РАБОТА JOBS
   Н Т С ЯМБОЛ
   Я Т П П
 
Свободно време >>
   КРЪСТОСЛОВИЦИ
   ТВ ПРОГРАМИ
   ДРАМАТИЧЕН ТЕАТЪР ЯМБОЛ
   КУКЛЕН ТЕАТЪР ЯМБОЛ
   КИНО"ЕЛИТ" ЯМБОЛ
   ОПЕРА СТАРА ЗАГОРА
    ОПЕРА БУРГАС
 
Интересно >>
   АВТОМАГАЗИН
   И М О Т И
   ПРОДАВАЛНИК
   ЕЛЕКТРОНЕН МАГАЗИН
   БАЗАР
   СПОРТЕН МАГАЗИН
   COSMOPOLITAN
   МОЯТА ДИЕТА
   ЗА ЖЕНАТА
   АЗ ЖЕНАТА
   ТИЙНЕЙДЖЪРИ
   АЗ ДЕТЕТО
   ЗЛАТНА ВЪЗРАСТ
 
  Новините  |   От Вас  |   Хороскоп  |   Преди време  |   Вицове  |   Спорт  |   Условия за ползване  |   За нас  |   Реклама

Copyright © 2013 - 2019 Yambol - life, Всички права запазени      изработка www.pushka.eu