Четвъртък, 13 Декември 2018

Новините От Вас Хороскоп Преди време Вицове Спорт  
register Регистрация
register Вход
ЗА НЕЗАКОННИТЕ ПОСТРОЙКИ В ЯМБОЛ И …ОЩЕ НЕЩО …
[ 05.06.2018 ]

Гледам в новините по телевизията как събарят незаконни постройки в Пловдив и други градове на страната. И си мечтая това, да се случи и в моя роден град Ямбол!
В Ямбол изникна цял квартал по течението на река Тунджа на мястото на съборените къщи, за да се направи еднопосочно движение по ул. „Преслав” – входната източна артерия на града.
В началото се строеше плахо, копаеха в ниското, за да не се набиват и афишират. С годините вече смело се оформи голям квартал. Музиката вероятно се чува в другия край на града!
Още в началото уведомих писмено Кмета на Ямбол, че се строи незаконно там. Втори цигански квартал! Никаква реакция и до днес!
Електричество си вземат с един дебел бял кабел – като верижна реакция – от първата до последна къща. Вечер квартала така е осветен – и Слънцето да завиди! И вода по същия начин, предполагам. (Все някой трябва да плаща – късметлията съм аз – почти пет (5) години отсъствах и жилището бе необитаемо, но се оказа, че имам около 250 кубика вода! Вече 8-9 години е спорът ни с В и К , а лихвите и сумата растат. Няма значение от къде ще са парите, трябва да се платят, в природата празно няма! Откъдето може – оттам ще вземат!)
Нали се сещате, че консумативите им на ел. енергия, вода, смет ще ги вземат от нас, коректните данъкоплатци! Ние трябва да покрием всички разходи, затова цените скачат непрекъснато!
Завиждам им на циганите, извинете, ромите! Незаконни постройки – не плащат данък, „безработни” – на помощи (всяка втора къща с гише за някаква продажба – кафе, сладки, цигари и пр. и пр.); с разпънати по улицата сергии „дрехи втора употреба”, а в „махалата” се появяват такива къщи - палати – като хотели! Дали да не поискам да сменя гражданството си – от българско на ромско?! Няма да е зле – без консумативи – ток, вода, данък сгради, данък смет, без такси в ясли и детски градини на отрочето, безплатна храна за учениците, еднократна помощ за подготовка за ученика за учебната година, ежемесечна помощ за „социално слаби”, хранителни помощи ( които после продават отново на нас, българите на половин цена – за тях са безплатни!) от БЧК, ЕС, от разни неправителствени организации, ухажване преди избори – по няколко начина, които завършват с осигурен превоз от дома до изборния пункт и обратно! И вече не важи приказката за лошо облечената жена - „също като циганка”, вече ние, повечето българи сме облечени така… А в пощенския клон е пълно с млади хора, „много болни”, чакащи за пенсията си! Цели фамилии са сериозно „фамилно обременени”, обречени, според майките им…
Опитах да направя снимки на кабела с „електрозахранването” на квартала, за да изпратя и до сайта на ЕС ( там публикуват материали, придружени със снимки) и едва спасих себе си и телефона! Нападнаха ме от всички страни със заплахи, закани и обяснение, че и Кмета и полицията са идвали и знаят за този квартал, да не се меся, защото ще пострадам сериозно!
Познавам психологията на ромите. Работих цели 18 години в библиотека в квартала. Бях секретар не само на читалището, но и на квартала – през мен минаваше почти цялата им кореспонденция – до казармата, затвора, роднини в други селища; документи за работа; за помощи; за пенсии… Ще повярвате ли, че преди да влязат в библиотеката си събуваха обувките отвън?! Че говореха тихо и почтително само на български?! Че вечер след 18.30 часа в тъмното отивах до автобусната спирка без страх толкова дълги години?! Точно преди демократичните промени успях да издействам и осигуря финансиране за обзавеждане на подходящо помещение за библиотеката в жилищния комплекс „Г.Бенковски”, където е потенциалния читател – много млади семейства, ученици… Точно навреме, защото сега е много опасно - нагли, агресивни и груби са станали с привилегиите, които се гласуват специално за тях!
Пътувам често с автобуси и там кондукторите ги подминават и оставят да пътуват без билет от „страх да не ги набият”! Извод: трябва да си агресивен и груб и няма да плащаш никъде за нищо, ако не си освободен законно!

Каня всеки, който прочете това на място да се увери в истинността на написаното!

ТанКир

 

Нужно е да сте се вписали с вашия акаунт, за да изпратите мнение.
Можете да се впишете тук


bill check
Справки >>
   ВРЕМЕТО
   ПЪТНА ОБСТАНОВКА
   АВТОБУСИ
   Б Д Ж
   САМОЛЕТИ
   ВАЛУТА Б Н Б
   СПОРТ ТОТО
   E-ПОЩА АБВ
   Е-ПОЩА MAIL.BG
   Е-ПОЩА YAHOO
   ТЪРГОВСКИ РЕГИСТЪР
 
Радостни вести >>
Скръбни вести >>
Институции >>
   ОБЛАСТЕН УПРАВИТЕЛ ЯМБОЛ
   ОБЩИНА ЯМБОЛ
   ОБЩИНА ТУНДЖА
   ОБЩИНА ЕЛХОВО
   ОБЩИНА СТРАЛДЖА
   ОБЩИНА БОЛЯРОВО
 
Полезно >>
   РАБОТА В ЯМБОЛ
   БЮРО ПО ТРУДА
   РАБОТА JOBS
   Н Т С ЯМБОЛ
   Я Т П П
 
Свободно време >>
   КРЪСТОСЛОВИЦИ
   ТВ ПРОГРАМИ
   ДРАМАТИЧЕН ТЕАТЪР ЯМБОЛ
   КУКЛЕН ТЕАТЪР ЯМБОЛ
   КИНО"ЕЛИТ" ЯМБОЛ
   ОПЕРА СТАРА ЗАГОРА
    ОПЕРА БУРГАС
 
Интересно >>
   АВТОМАГАЗИН
   И М О Т И
   ПРОДАВАЛНИК
   ЕЛЕКТРОНЕН МАГАЗИН
   БАЗАР
   СПОРТЕН МАГАЗИН
   COSMOPOLITAN
   МОЯТА ДИЕТА
   ЗА ЖЕНАТА
   АЗ ЖЕНАТА
   ТИЙНЕЙДЖЪРИ
   АЗ ДЕТЕТО
   ЗЛАТНА ВЪЗРАСТ
 
  Новините  |   От Вас  |   Хороскоп  |   Преди време  |   Вицове  |   Спорт  |   Условия за ползване  |   За нас  |   Реклама

Copyright © 2013 - 2018 Yambol - life, Всички права запазени      изработка www.pushka.eu