Понеделник, 25 Март 2019

Новините От Вас Хороскоп Преди време Вицове Спорт  
register Регистрация
register Вход
ОСМИ МЛАДЕЖКИ ФЕСТИВАЛ НА ОБЩИНА „ТУНДЖА“
[ 03.09.2018 ]

Над 400 участници и гости от 18 населени места на Община „Тунджа“ събра село Безмер, по повод Осмия младежки фестивал „Тунджа - творчество и иновации“ 2018.
Фестивалът се организира от Община “Тунджа”, кметство село Безмер и Народно читалище ”Светлина - 1928” – с. Безмер, с финансовата подкрепа на Министерството на културата. За поредна година в организацията и провеждането на проявата се включиха Авиобаза Безмер, Областен съвет на Български червен кръст, Общински център за изкуство и извънучилищни дейности „Тунджа”, кметства, читалища и учебни заведения от общината.
Тази година символ на фестивала бяха колоритните „Петли“ на творецът и почетен гражданин на община „Тунджа“ – Иван Колев, с което отбелязваме 90 години от неговото рождение.
Освен отличителните тениски с щампа на петли, които получиха всички участници и гости, акцент на празничното събитие беше изрисуването на фестивалния символ върху сградите на Младежкия дом и на кметството от талантливите художници- Даниел Дубаров и Николай Димитров.
Фестивалът „Тунджа -творчество и иновации” е едно уникално по рода си събитие за общината и нейните жители - своеобразен празник на младостта и традициите, обединяващ хора от различни поколения.
В парковото пространство около читалището бяха подготвени кътове за спортните игри по пейнтбол, стрийтбол, дърпане на въже, дженга, скачане с чували, дартс, стрелба с лък и открий предмета, в които взеха участие 23 отбора, включително и представители на международни делегации от Украйна, Беларус и Гърция.
Интерес сред най-малките гости на празника предизвикаха арт – ателиета по рисуване и изработка на различни сувенири, представени от социалните услуги на общината и Общинския център за изкуство и извънучилищни дейности.
Не бяха малко и желаещите да се докоснат до различни стрелкови оръжия под ръководството на военните от Авиобаза Безмер, както и да вкусят боб, приготвен на място в полевата кухня.
За да бъде празникът още по-атрактивен, специално място беше отредено за изложението на кулинарните творби от селата Безмер, Дражево, Роза и Генерал Инзово, които взеха участие в изданието „Селски мол – шарена трапеза“. Събраните средства от кулинарното изложение ще бъдат насочени към Благотворителната кампания „Тунджа може“ за закупуване на нови мобилни ЕКГ апарати за спешните центрове в селата Скалица и Тенево.
Другата благотворителна инициатива, която се осъществи по време на Осмия младежки фестивал, бе разнасянето на топла храна по домовете на самотно живеещи възрастни хора от младежи от община „Тунджа“, военни и доброволци от Младежката организация на Български червен кръст.
Благотворителните инициативи са изцяло в контекста на политиката на община „Тунджа” да бъдат подпомагани нуждаещите се хора, точно и навреме.
В празничния ден имаше демонстрации, организирани от доброволци на младежкия БЧК и военни от Авиобаза Безмер.
С приветствие към участници и гости на селото се обърна кметът на община „Тунджа” Георги Георгиев. Той определи Осмия младежки фестивал „Тунджа -творчество и иновации” като „Празник на Младостта, която стремглаво преследва мечтите си, чертае хиляди планове и с лекота разчупва стереотипи, търсейки своя път в живота“.

  „Сега всеки миг пред вас се разкриват нови посоки и възможности за развитие, но никога не губете безценната връзка с поколенията преди вас, защото когато сте изправени пред поредния „урок“ на живота, техните мъдрост, знания и опит ще бъдат вашата опора“, каза в обръщението си кметът Георгиев и подчерта, че грижата за настоящето и бъдещето на младите хора е сред важните за общината приоритети.
Приветствия отправиха още кметът на село Безмер-Росен Русев, командир Димитров от Авиобаза „Безмер“ и ръководителите на трите чуждестранни делегации от Републиките Беларус, Украйна и Гърция.
Близо четири часа отборите мериха сили, ловкост, бързина и издръжливост в различни спортни игри, в края на които бяха излъчени следните победители:
- Първо място в отборната игра „Пейнтбол“ завоюва отборът на село Ханово;
- Първо място в отборната игра „Стрийтбол“ бе присъдена на отборът на село Дражево;
- Първо място в играта „Стрелба с лък“ извоюва отборът на Република Украйна;
- Първо място в играта за точност „Дартс“, спечели отборът на село Ботево;
- Безапелационният победител в игрите „Скачане с чували“, „Дженга“ и „Дърпане на въже“ бе отново отборът на село Ханово.
Всички отбори получиха грамоти за участие, а на завоювалите първи места бяха връчени почетни плакети.
Празникът продължи с богата програма с изпълненията на Ивета Костова, танцова школа „Тандем“ и младият изпълнител от Беларус - Игор Дударчик. Фестивалът продължи с младежка дискотека и барбекю.
 

Нужно е да сте се вписали с вашия акаунт, за да изпратите мнение.
Можете да се впишете тук


bill check
Справки >>
   ВРЕМЕТО
   ПЪТНА ОБСТАНОВКА
   АВТОБУСИ
   Б Д Ж
   САМОЛЕТИ
   ВАЛУТА Б Н Б
   СПОРТ ТОТО
   E-ПОЩА АБВ
   Е-ПОЩА MAIL.BG
   Е-ПОЩА YAHOO
   ТЪРГОВСКИ РЕГИСТЪР
 
Радостни вести >>
Скръбни вести >>
Институции >>
   ОБЛАСТЕН УПРАВИТЕЛ ЯМБОЛ
   ОБЩИНА ЯМБОЛ
   ОБЩИНА ТУНДЖА
   ОБЩИНА ЕЛХОВО
   ОБЩИНА СТРАЛДЖА
   ОБЩИНА БОЛЯРОВО
 
Полезно >>
   РАБОТА В ЯМБОЛ
   БЮРО ПО ТРУДА
   РАБОТА JOBS
   Н Т С ЯМБОЛ
   Я Т П П
 
Свободно време >>
   КРЪСТОСЛОВИЦИ
   ТВ ПРОГРАМИ
   ДРАМАТИЧЕН ТЕАТЪР ЯМБОЛ
   КУКЛЕН ТЕАТЪР ЯМБОЛ
   КИНО"ЕЛИТ" ЯМБОЛ
   ОПЕРА СТАРА ЗАГОРА
    ОПЕРА БУРГАС
 
Интересно >>
   АВТОМАГАЗИН
   И М О Т И
   ПРОДАВАЛНИК
   ЕЛЕКТРОНЕН МАГАЗИН
   БАЗАР
   СПОРТЕН МАГАЗИН
   COSMOPOLITAN
   МОЯТА ДИЕТА
   ЗА ЖЕНАТА
   АЗ ЖЕНАТА
   ТИЙНЕЙДЖЪРИ
   АЗ ДЕТЕТО
   ЗЛАТНА ВЪЗРАСТ
 
  Новините  |   От Вас  |   Хороскоп  |   Преди време  |   Вицове  |   Спорт  |   Условия за ползване  |   За нас  |   Реклама

Copyright © 2013 - 2019 Yambol - life, Всички права запазени      изработка www.pushka.eu