Четвъртък, 17 Октомври 2019

Новините От Вас Хороскоп Преди време Вицове Спорт  
register Регистрация
register Вход
ЕДНА ОТ ДЕЙСТВАЩИТЕ СХЕМИ НА ГЕРБ В ЯМБОЛ
[ 01.07.2019 ]

Проектите с европейско финансиране са брошката на ревера на кмета на Ямбол. Той не пропуска случай да се похвали с който и да е от тях, не че са толкова много на брой, но са за доста милиони лева.

Скрита за обществото остава истинската им цена. Тя не е онази, която е обявена на сайта на общината и в националната страница за европейски проекти. Тя е онази, която се формира от публично известните стойности, разплатени с европейски средства, плюс онези, които заплащаме ние, от бюджета на общината, заради финансови корекции.

Не случайно, след приключване на който и да е проект, община Ямбол никога не е обявила реалната му стойност. Защото ако го направи ще стане ясно, че финансирането от бюджета на общината се оказва, на финала, много по- голямо от това, заявено при стартиране на проекта. Ако даваха такъв отчет, общинарите щяха да скандализират гражданите и те с право щяха да търсят обяснение за лъжата.

А то си е истинска лъжа, защото от всички действия и машинации на ямболската администрация по проектите, най- потърпевши сме ние, които внасяме пари в бюджета, и от него плащат на фирмите за свършена работа. Ние плащаме и лихвите по заемите, с които се финансират проектите.

Преди дни излезе информацията за финансова корекция от 1.2 млн. лв по договора за доизграждане на пречиствателната станция на Ямбол. Причината за нея е незаконосъобразна методика.
Скандално и недопустимо след толкова години опит на тази администрация с европейски проекти и хвалбите колко са успешни.
Толкова години работи тази администрация и не се научи да прави законосъобразни методики. Като не може да прави методики да обявява поръчките по „най- ниска цена“, но не го прави….

Постоянно и системно се налагат на общината финансови корекции заради прилагане в обществените поръчки на незаконосъобразни методики за оценка на предложенията на участниците и обявени незаконосъобразни критерии за подбор при избор на изпълнители, които са дискриминационни и водят до неравнопоставеност на участниците и субективизъм.

Такива финансови корекции има наложени и по проектите за Строителен надзор на водния цикъл на Ямбол от преди три години, за съвсем скорошните обновявания на образователната инфраструктура на СОУ „Климент Охридски“ и Професионална гимназия по земеделие „ Х. Ботев“и много други, все с европейски средства.

Системното прилагането на незаконосъобразните методики за избор на изпълнители и поставяне на дискриминационни условия не са случайни в община Ямбол. Когато става въпрос за големи пари, управляващите се славят с това, че избират свои, посочени фирми за изпълнители. При демокрация и конкуренция, това няма как да стане, ако не нарушат правилата. И те ги нарушават, но така, че да не плащат после те, съзнателните нарушители, а да плащаме ние, гражданите, които нищо не знаем и на практика сме потърпевши.

Затова измислят незаконосъобразни методики, които обслужват техните фирми и ги прилагат и си избират посочената фирма. Тя си свършва работата и получава парите от общината в пълен размер, както е по договор. Общината прави искане за плащане пред управляващия орган на платената сума, но заради финансовите корекции, общината не я получава в пълен размер., т.е. остава за сметка на общинския бюджет разликата между платеното на фирмата и полученото европейско финансиране.
Избраните фирми се отчитат на ГЕРБ, както се говори в пространството, защото получават поръчките по списък и за сметка на нас, гражданите, които плащаме за тази далавера на управляващите.
Така стават нещата, за сметка на гражданите. Управляващите си правят каквото искат, защото не носят наказателна отговорност, а ние плащаме данъци и покриваме престъпленията им.
Е, стига вече!

Мариета Сивкова 

Нужно е да сте се вписали с вашия акаунт, за да изпратите мнение.
Можете да се впишете тук


bill check
Справки >>
   ВРЕМЕТО
   ПЪТНА ОБСТАНОВКА
   АВТОБУСИ
   Б Д Ж
   САМОЛЕТИ
   ВАЛУТА Б Н Б
   СПОРТ ТОТО
   E-ПОЩА АБВ
   Е-ПОЩА MAIL.BG
   Е-ПОЩА YAHOO
   ТЪРГОВСКИ РЕГИСТЪР
 
Радостни вести >>
Скръбни вести >>
Институции >>
   ОБЛАСТЕН УПРАВИТЕЛ ЯМБОЛ
   ОБЩИНА ЯМБОЛ
   ОБЩИНА ТУНДЖА
   ОБЩИНА ЕЛХОВО
   ОБЩИНА СТРАЛДЖА
   ОБЩИНА БОЛЯРОВО
 
Полезно >>
   РАБОТА В ЯМБОЛ
   БЮРО ПО ТРУДА
   РАБОТА JOBS
   Н Т С ЯМБОЛ
   Я Т П П
 
Свободно време >>
   КРЪСТОСЛОВИЦИ
   ТВ ПРОГРАМИ
   ДРАМАТИЧЕН ТЕАТЪР ЯМБОЛ
   КУКЛЕН ТЕАТЪР ЯМБОЛ
   КИНО"ЕЛИТ" ЯМБОЛ
   ОПЕРА СТАРА ЗАГОРА
    ОПЕРА БУРГАС
 
Интересно >>
   АВТОМАГАЗИН
   И М О Т И
   ПРОДАВАЛНИК
   ЕЛЕКТРОНЕН МАГАЗИН
   БАЗАР
   СПОРТЕН МАГАЗИН
   COSMOPOLITAN
   МОЯТА ДИЕТА
   ЗА ЖЕНАТА
   АЗ ЖЕНАТА
   ТИЙНЕЙДЖЪРИ
   АЗ ДЕТЕТО
   ЗЛАТНА ВЪЗРАСТ
 
  Новините  |   От Вас  |   Хороскоп  |   Преди време  |   Вицове  |   Спорт  |   Условия за ползване  |   За нас  |   Реклама

Copyright © 2013 - 2019 Yambol - life, Всички права запазени      изработка www.pushka.eu