Понеделник, 18 Октомври 2021

Новините От Вас Хороскоп Преди време Вицове Спорт  
register Регистрация
register Вход
ИВО ХРИСТОВ: ПРЕЗИДЕНТЪТ РАДЕВ СЕ ПРЕВЪРНА В ГЛАС НА ИСТИНАТА, ЗАГЛУШАВАНА У НАС С ГОДИНИ
[ 03.02.2021 ]

 Ходът на президента беше стратегически; ще прояви позициите на партиите – кои осъзнават залога и работят за оздравяването на държавата и кои правят традиционните сметки как да докопат порции от властта

Брюксел, 2 февруари 2021 г. – „Румен Радев е рядък пример за последователност в политиката. Суверенитет, законност, солидарност, справедливост бяха принципите на неговата кампания през 2016 г. и четири години той ги отстоява с наложените вета, с битката, която поведе с мафиотизираната държава. Най-убедителният атестат за неговата принципност е, че през лятото на 2020 г. избра да бъде с хората на площада. Не се скри зад стените на институцията.“
Това заяви в интервю за агенция „Фокус“ Иво Христов, член на Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Европейския парламент и началник на кабинета на президента Румен Радев в периода 2017-2019 г.
Според евродепутата 2020 г. е била кризисна в цял свят, а в България тя е била белязана и от властови произвол, който е отприщил протестната вълна през лятото, от неадекватно управление на COVID кризата и икономическа и обществена депресия.
“Президентът беше методичен критик на всички злоупотреби. Той беше гласът на истината в обществото, подвластно и на лъжата, и на пропагандата от години. Тази истина взе да се чува, след като години бе задушавана от пропагандата. Чува се от хората. Чу се дори тук, в Европейския парламент. Знаете, че гласувахме резолюция по повод върховенството на закона в България. Мисля, че това е големият резултат от дейността на президента“, смята Иво Христов.
Евродепутатът определи вчерашното обявяване на кандидатурата на президента Румен Радев и вицепрезидента Илияна Йотова като „стратегически“.
„Този ход принуждава партиите да заемат позиции по няколко теми: оздравяването на изборния процес, на модела на борба с корупцията и свободата на словото. Всички наши проблеми като бедността, оредяващото население, пълзящата неграмотност, престъпността, са вследствие от обсебването на държавата от мафията. Президентските принципи ще проявят кои партии осъзнават залога и работят за оздравяването на държавата и кои правят традиционните сметки как да докопат порции от властта, като си оставят отворени всички възможности за коалиране. Важно е да има принципна ценностна заявка преди изборите“, смята Христов.
„Напрежение между БСП и президента няма“, категоричен бе евродепутатът.
„Социалистите в социалните мрежи масово приветстват кандидатурата на Радев и Йотова. БСП също традиционно отстоява позициите, които и президентът огласи. Предполагам, че ръководството ще заяви подкрепа за кандидатурата на Радев и Йотова, която е дори член на БСП. С това ще се сложи точка на насадения от няколко медии мит за разкол между президента и социалистите. С това ще се повишат чувствително шансовете на БСП за добро представяне на изборите, като се включи в общата динамика на промяната. Партията не може да стои встрани от нея“.
Евродепутатът посочи още, че най-вече ГЕРБ и икономическата ѝ клиентела, чиято власт се крепи на противопоставянето на комунизъм-антикомунизъм, русофилия – русофобия, има интерес от вбиването на клин в опозиционната общност.
„Борисов разделя, за да владее според стария принцип. Виждате, че министър-председателят в последните дни се опита да възроди тези разломи с изказванията си. Корупцията и партията-държава ГЕРБ, които обсебиха и поквариха всички власти, медиите, синдикатите подмениха гражданското общество със свои доверени говорители. Цялата тази система може да оцелее само ако е налице гореспоменатото противопоставяне. БСП е най-голямата опозиционна партия, а президентът е олицетворение на алтернативата в очите на гражданите. Ето защо и усилието на задкулисието е насочено към всяване на разкол помежду им“, коментира още Иво Христов.

Нужно е да сте се вписали с вашия акаунт, за да изпратите мнение.
Можете да се впишете тук


bill check
Справки >>
   ВРЕМЕТО
   ПЪТНА ОБСТАНОВКА
   АВТОБУСИ
   Б Д Ж
   САМОЛЕТИ
   ВАЛУТА Б Н Б
   СПОРТ ТОТО
   E-ПОЩА АБВ
   Е-ПОЩА MAIL.BG
   Е-ПОЩА YAHOO
   ТЪРГОВСКИ РЕГИСТЪР
 
Радостни вести >>
Скръбни вести >>
Институции >>
   ОБЛАСТЕН УПРАВИТЕЛ ЯМБОЛ
   ОБЩИНА ЯМБОЛ
   ОБЩИНА ТУНДЖА
   ОБЩИНА ЕЛХОВО
   ОБЩИНА СТРАЛДЖА
   ОБЩИНА БОЛЯРОВО
 
Полезно >>
   РАБОТА В ЯМБОЛ
   БЮРО ПО ТРУДА
   РАБОТА JOBS
   Н Т С ЯМБОЛ
   Я Т П П
 
Свободно време >>
   КРЪСТОСЛОВИЦИ
   ТВ ПРОГРАМИ
   ДРАМАТИЧЕН ТЕАТЪР ЯМБОЛ
   КУКЛЕН ТЕАТЪР ЯМБОЛ
   КИНО"ЕЛИТ" ЯМБОЛ
   ОПЕРА СТАРА ЗАГОРА
    ОПЕРА БУРГАС
 
Интересно >>
   АВТОМАГАЗИН
   И М О Т И
   ПРОДАВАЛНИК
   ЕЛЕКТРОНЕН МАГАЗИН
   БАЗАР
   СПОРТЕН МАГАЗИН
   COSMOPOLITAN
   МОЯТА ДИЕТА
   ЗА ЖЕНАТА
   АЗ ЖЕНАТА
   ТИЙНЕЙДЖЪРИ
   АЗ ДЕТЕТО
   ЗЛАТНА ВЪЗРАСТ
 
  Новините  |   От Вас  |   Хороскоп  |   Преди време  |   Вицове  |   Спорт  |   Условия за ползване  |   За нас  |   Реклама

Copyright © 2013 - 2021 Yambol - life, Всички права запазени      изработка www.pushka.eu