Понеделник, 25 Октомври 2021

Новините От Вас Хороскоп Преди време Вицове Спорт  
register Регистрация
register Вход
ФОТОИЗЛОЖБАТА – КОНКУРС „КУКЕРЛАНДИЯ“ БЕШЕ ОТКРИТА, ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА ЖУРИТО ОБЯВИ НАГРАДЕНИТЕ ФОТОГРАФИ
[ 14.03.2021 ]

Пред сградата на Народно читалище „Съгласие -1862“ – Ямбол беше открита Фотоизложбата-конкурс „Кукерландия“, която е едно от най-престижните събития в програмата на едноименния фестивал и се провежда от 2005 година. На откриването присъстваха Антон Шиков, председател на Общински съвет-Ямбол, заместник-кметовете на община Ямбол Михаил Керемидчиев и Енчо Керязов и кметът на община „Тунджа“ Георги Георгиев.

„Наследници сме на богата културна традиция, длъжни сме да я съхраним, длъжни сме да я предадем на тези, които идват след нас. Всички си даваме сметка, че живеем в трудно време, но знаем от нашите предци, че трудните времена раждат силни хора. Принудени сме заедно да преминем през изпитанието, което съдбата ни изпрати, за да пребъде нашето наследство. Миналата година приехме условието, което обстоятелствата ни наложиха – традиционната международна изложба и фотоконкурс „Кукерландия“ да бъде представена навън. По традиция тази изложба откриваме в художествената галерия „Жорж Папазов“, в храма на изкуството. Условията налагат и тази година това да се случи навън. Затова сме тук, заедно, за да открием тазгодишното издание. Всички знаят, че ден преди откриването Фотоизложбата – конкурс „Кукерландия“ организаторите представят гост-фотограф. Снощи имахме честта и удоволствието да видим нещо невероятно в ямболския Безистен – там гост беше галактическият Теодосий Спасов, дръзнал да навлезе в областта на фотографията“, каза директорът на Художествена галерия „Жорж Папазов“ Петко Йорданов. Той припомни, че през годините са гостували изявени редица изявени фотографи: Начо Каменов, Любомир Сергеев, Александър Иванов, Цончо Балканджиев, Милан Христев и др.

Заместник-кметът на община Ямбол Енчо Керязов каза: „Искам да благодаря на всички творци, че с техните произведения, освен че увековечават нашия празник, представят и тяхната гледна точка и тяхната емоция, да успяваме през техния поглед да видим този наистина колоритен фестивал, който през годините се превърна в емблема на нашия град. Радвам се, че за двадесет и втори път успяхме да проведем този празник, който се превръща в единствения маскараден фестивал в България, организиран без прекъсване. Пожелавам на всички успех, пожелавам да бъдете най-вече здрави и се надявам следващата година „Кукерландия“ да бъде в целия си блясък и красота“.

Георги Георгиев, кмет на община „Тунджа“, каза: „За мен е голямо удоволствие за седемнадесети път да се поздравим всички с изданието на най-важното и запомнящото се събитие, съпътстващо фестивала „Кукерландия“, каквото е международният фотоконкурс. Защото кукерските игри, кукерските дефилета минават и заминават, оставайки в паметта на хората, но фотографиите зад гърба ми са едно безценно наследство и свидетелство за това какво се е случвало на всеки един фестивал и години наред напомнят на хората за тези събития. Най-важното днес е, че все пак „Кукерландия“ я има – напук на вируси, напук на ежедневната злоба, омраза и всичко лошо, което, за съжаление, съпътства нашия живот. „Кукерландия“ е жива.“

Председателстваното от Зафер Галибов жури с членове: Александър Петров Иванов, Величка Тодорова, Александър Иванов Иванов, Жечо Планински, Георги Георгиев, Христо Свинаров, представи наградените.

Галибов обяви, че първата награда е за Петя Танева от Ямбол за снимката „Режисьорът“.

В подножието на върха е останала фотографията „Фокус“ на Калина Шивачева-Стойчева от София.

На трето място е класирана снимката „Огнен сурвакар“ на Надежда Райчева от столицата.

Специалната награда за фотография, направена на фестивала „Кукерландия“ в Ямбол, беше за Екатерина Староманова от София за снимката „Когато маските се вдигнат“.

Калина Шивачева-Стойчева получи и наградата за най-млад участник, допуснат в конкурса.

Специалното отличие на списание „Вагабонд“ – „Представяне на цялостното творчество в изданията на редакцията“, беше присъдена от журито на Димитрина Андреева от Бургас.

Иво Викторов Данчев от Асеновград получи наградата на „Артпринтшоп“. 

Нужно е да сте се вписали с вашия акаунт, за да изпратите мнение.
Можете да се впишете тук


bill check
Справки >>
   ВРЕМЕТО
   ПЪТНА ОБСТАНОВКА
   АВТОБУСИ
   Б Д Ж
   САМОЛЕТИ
   ВАЛУТА Б Н Б
   СПОРТ ТОТО
   E-ПОЩА АБВ
   Е-ПОЩА MAIL.BG
   Е-ПОЩА YAHOO
   ТЪРГОВСКИ РЕГИСТЪР
 
Радостни вести >>
Скръбни вести >>
Институции >>
   ОБЛАСТЕН УПРАВИТЕЛ ЯМБОЛ
   ОБЩИНА ЯМБОЛ
   ОБЩИНА ТУНДЖА
   ОБЩИНА ЕЛХОВО
   ОБЩИНА СТРАЛДЖА
   ОБЩИНА БОЛЯРОВО
 
Полезно >>
   РАБОТА В ЯМБОЛ
   БЮРО ПО ТРУДА
   РАБОТА JOBS
   Н Т С ЯМБОЛ
   Я Т П П
 
Свободно време >>
   КРЪСТОСЛОВИЦИ
   ТВ ПРОГРАМИ
   ДРАМАТИЧЕН ТЕАТЪР ЯМБОЛ
   КУКЛЕН ТЕАТЪР ЯМБОЛ
   КИНО"ЕЛИТ" ЯМБОЛ
   ОПЕРА СТАРА ЗАГОРА
    ОПЕРА БУРГАС
 
Интересно >>
   АВТОМАГАЗИН
   И М О Т И
   ПРОДАВАЛНИК
   ЕЛЕКТРОНЕН МАГАЗИН
   БАЗАР
   СПОРТЕН МАГАЗИН
   COSMOPOLITAN
   МОЯТА ДИЕТА
   ЗА ЖЕНАТА
   АЗ ЖЕНАТА
   ТИЙНЕЙДЖЪРИ
   АЗ ДЕТЕТО
   ЗЛАТНА ВЪЗРАСТ
 
  Новините  |   От Вас  |   Хороскоп  |   Преди време  |   Вицове  |   Спорт  |   Условия за ползване  |   За нас  |   Реклама

Copyright © 2013 - 2021 Yambol - life, Всички права запазени      изработка www.pushka.eu