Четвъртък, 02 Февруари 2023

Новините От Вас Хороскоп Преди време Вицове Спорт  
register Регистрация
register Вход
КРАСИМИР ЯНКОВ КЪМ БОЙКО БОРИСОВ: ДО КОГА ИСКАТЕ ДА НАГНЕТЯВАТЕ НАПРЕЖЕНИЕТО?
[ 24.07.2020 ]

Изказване на народния представител от ПГ на „БСП за България“ Красимир Янков от Парламентарната трибуна на Народното събрание по време на гласуването на оставките на министрите от кабинета на Байко Борисов.

 „Защо правите тези промени, г-н Борисов? Не сте в залата, но всички въпроси ще са само към Вас до и след оставката Ви. Кога ги планирахте? Когато чухте вътрешния глас на прозрението, или нещо доста оглушително Ви кънти под прозорците! Имате поне още толкова провалени министри. Тях защо не сменяте? Или ще има още траншове. А Вашата оставка кога?
Не ми отговаряйте! Отговорът няма значение. Без значение е точно толкова, колкото цялата операция по опита Ви за заздравяване на рухващата Ви власт. За министерството на туризма е ясно. Валери Симеонов победи. Конфликтът му с Ангелкова беше дълга, епична битка и в дванайсет без пет успя да завоюва лелеяното от него министерство.
По-интересно е снемането на Горанов. Щеше да е логично да се случи чрез процедура, като тази на бившия екоминистър Нено Димов. 700 милиона, 67 милиона, все цифри, за които хората очакват да се потърси отговорност, възмездие! Затова чувате еднозначно ОСТАВКА!
За да дойде ново управление и нищо да не бъде прикрито!
Искате да оцелеете до редовните избори!
Едно нещо не схващате! Единственият начин да си легитимирате каквото и да било участие в последващия политически живот е, ако изборите не се провеждат от ГЕРБ.
До кога искате да нагнетявате това напрежение? Неприкритостта на младите хора е оправдана. Половината им живот мина с вашите лица и похвати. И вместо повече доверие и стабилност предизвикахте у тях нарастващата неприязън, която ги изведе на площадите. За тях това, че заменяте този или онзи министър не означава нищо. Те възприемат и уволнените и новопредложените министри не в лично качество, а като част от проваленото ви управление.
Министър Маринов само за седмица заличи цялата си професионална кариера с битото момче зад колоните и този парадокс в Росенец. Отговорността винаги е на висшестоящия. Сега предстои набързо да употребите друг професионалист в името на политическата ви обреченост. На обществото тези хора са нужни като полицаи, не ги изхабявайте като политици!
Какво може да направи за няколко месеца нов министър в катастрофиралото здравеопазване? Дори само заради здравето на хората е нужно това ново начало. Рестарт и нов пълен мандат с правителство без вас с идея за реформа. Колкото до връщането на г-н Ананиев в министерство на финансите, по логично щеше да бъде да замени министър Банов. Така хем щяхте да подчертаете универсалността на министър Ананиев, хем да "дооправите" допълнително културата, хем да блесне кадровият ви дефицит. За министър Караниколов само това, което произтече в ББР, би било основание във всяка нормална държава да не е начело на ведомство, а клиент на други институции. Нарочна парламентарна комисия е ангажирана да разследва изтичането на милиони, за контрола на които е пряко отговорен!
Ето, виждате кое наложи тези промени. Техни действия и обстоятелства, които направиха несъвместимо оставането им с вашето оцеляване. Мислите, че това ви дава глътка въздух? Не, това прави очевидно, колко лесно заменими сте. Ще наблюдавам с особен интерес промените в структурите във ведомствата, които ще последват, с новите ръководители. Там ще намерят истинския тил на своите интереси явните и негласни партньорства. Петата колона, която да осигури преходен период.
Борисов, говорите за политически последствия. Тези последствия са неминуеми, но не достатъчни. Възмездието е неизбежно!
Днес е време да помислите за бъдещето!
Защото, по-бавно или внезапно, предстоящо е да си тръгнете. Осъзнайте се! Изненадайте ни! Направете го сега!
Подайте оставка! 

 

Нужно е да сте се вписали с вашия акаунт, за да изпратите мнение.
Можете да се впишете тук


bill check
Справки >>
   ВРЕМЕТО
   ПЪТНА ОБСТАНОВКА
   АВТОБУСИ
   Б Д Ж
   САМОЛЕТИ
   ВАЛУТА Б Н Б
   СПОРТ ТОТО
   E-ПОЩА АБВ
   Е-ПОЩА MAIL.BG
   Е-ПОЩА YAHOO
   ТЪРГОВСКИ РЕГИСТЪР
 
Радостни вести >>
Скръбни вести >>
Институции >>
   ОБЛАСТЕН УПРАВИТЕЛ ЯМБОЛ
   ОБЩИНА ЯМБОЛ
   ОБЩИНА ТУНДЖА
   ОБЩИНА ЕЛХОВО
   ОБЩИНА СТРАЛДЖА
   ОБЩИНА БОЛЯРОВО
 
Полезно >>
   РАБОТА В ЯМБОЛ
   БЮРО ПО ТРУДА
   РАБОТА JOBS
   Н Т С ЯМБОЛ
   Я Т П П
 
Свободно време >>
   КРЪСТОСЛОВИЦИ
   ТВ ПРОГРАМИ
   ДРАМАТИЧЕН ТЕАТЪР ЯМБОЛ
   КУКЛЕН ТЕАТЪР ЯМБОЛ
   КИНО"ЕЛИТ" ЯМБОЛ
   ОПЕРА СТАРА ЗАГОРА
    ОПЕРА БУРГАС
 
Интересно >>
   АВТОМАГАЗИН
   И М О Т И
   ПРОДАВАЛНИК
   ЕЛЕКТРОНЕН МАГАЗИН
   БАЗАР
   СПОРТЕН МАГАЗИН
   COSMOPOLITAN
   МОЯТА ДИЕТА
   ЗА ЖЕНАТА
   АЗ ЖЕНАТА
   ТИЙНЕЙДЖЪРИ
   АЗ ДЕТЕТО
   ЗЛАТНА ВЪЗРАСТ
 
  Новините  |   От Вас  |   Хороскоп  |   Преди време  |   Вицове  |   Спорт  |   Условия за ползване  |   За нас  |   Реклама

Copyright © 2013 - 2023 Yambol - life, Всички права запазени      изработка www.pushka.eu