Четвъртък, 28 Септември 2023

Новините От Вас Хороскоп Преди време Вицове Спорт  
register Регистрация
register Вход
КРАСИМИР ЯНКОВ В ТЪРГОВИЩЕ: ПОЛИТИЦИТЕ ОТ ПРЕХОДА ТРЯБВА ДА ОТСТЪПЯТ
[ 02.09.2020 ]

Кандидатът за председател на БСП Красимир Янков се срещна със социалистите в Търговище. Пред тях той сподели, че заедно с другите двама претенденти за ръководния пост на левицата Валери Жаблянов и Георги Тодоров е изпратил отворено писмо – обръщение до ръководството на партията, в което настояват за прозрачност на процедурата по прекия избор и изразяват опасенията си, че вотът ще бъде манипулиран. „Искаме списъците на членовете на партията, които имат право на глас. Остават дни до вота, а ръководството на партията не ги предоставя. За парламентарни избори от ГРАО са готови с информация за имащите право на глас месеци преди изборите, още когато се обяви деня за гласуване.“ Красимир Янков обясни още, че за да няма съмнение за фалшифициране, или манипулиране на вота, претендентите за председател са настоявали премахване на „подвижните секции“. „Няма как да се гарантира тайната на вота, а може и да се оказва натиск върху партийни членове“, обясни кандидатът за председател в Търговище. Той добави, че са поискали и членове от изборната комисия, които очевидно работят за единия от кандидатите, да бъдат отстранени, а временно изпълняващият председател на НС на партията да подаде оставка, поради опит за осуетяване на работата на ръководния орган на БСП и заради отказ да съдейства за провеждане на честен избор. „Ден след вота всеки един от нашите 84 000 членове, може да подаде жалба в съда, че не са били честни изборите, да влезем в съдебна процедура и да не знаем, дали имаме ръководство, или не“, изрази опасенията си Янков.
Претендентът за председателския пост Красимир Янков представи и двата партийни документа – Платформа за демократичен социализъм, която е идеологическата линия по която да върви БСП и Подем за България – с разписани конкретни политики за една по-добра социална и справедлива държава. „Още в началото на февруари поканих изявени наши другари да напишем Платформата. Под нея се подписаха сто знакови социалисти“, припомни той. Янков информира, че номинацията на Демократическата партия за президент на САЩ Бърни Сандърс и лидерът на Лейбъристката партия във Великобритания Джереми Корбин обявиха, че са демократични социалисти. „Предложихме Платформа за демократичен социализъм с ясното съзнание, че тя е хоризонт. Той се чертае още от 1962 г. Тогава още лидерът на Германската социалдемократическа партия и канцлер на Федерална република Германия Вили Бранд поставя идеята на Конгрес на ГСДП. Пътят на социалистическите партии да е с хоризонт на демократичния социализъм беше ясно заявен през 2000 г. в Париж на Конгрес на социалистическия интернационал. Там беше начертан пътят за демократично общество с пазарна икономика, но с участник на пазара на социалната държава“, поясни Красимир Янков. Той беше категоричен, че не може да приеме идейното лутане на Нинова, че БСП е консервативно социалистическа партия, после социално патриотична до екологично социалистическа партия. „Ние сме социалисти, които покриват широка палитра от различни виждания и мнения“.
Красимир Янков представи и конкретните политики, които предлага в Подем за България за по-добра социална държава. В края на изложението си, кандидатът за председател заяви, че всички политици от прехода, не само в БСП, трябва да отстъпят. „Хората протестират срещу лицата. Същите тези лица са причина да се вихри безобразна корупция в страната. В БСП най-подготвените трябва да са най-отпред в редиците ни“, каза Красимир Янков. Той заключи, че БСП носи отговорността да промени модела на управление, защото хората отхвърлят настоящия. 

Нужно е да сте се вписали с вашия акаунт, за да изпратите мнение.
Можете да се впишете тук


bill check
Справки >>
   ВРЕМЕТО
   ПЪТНА ОБСТАНОВКА
   АВТОБУСИ
   Б Д Ж
   САМОЛЕТИ
   ВАЛУТА Б Н Б
   СПОРТ ТОТО
   E-ПОЩА АБВ
   Е-ПОЩА MAIL.BG
   Е-ПОЩА YAHOO
   ТЪРГОВСКИ РЕГИСТЪР
 
Радостни вести >>
Скръбни вести >>
Институции >>
   ОБЛАСТЕН УПРАВИТЕЛ ЯМБОЛ
   ОБЩИНА ЯМБОЛ
   ОБЩИНА ТУНДЖА
   ОБЩИНА ЕЛХОВО
   ОБЩИНА СТРАЛДЖА
   ОБЩИНА БОЛЯРОВО
 
Полезно >>
   РАБОТА В ЯМБОЛ
   БЮРО ПО ТРУДА
   РАБОТА JOBS
   Н Т С ЯМБОЛ
   Я Т П П
 
Свободно време >>
   КРЪСТОСЛОВИЦИ
   ТВ ПРОГРАМИ
   ДРАМАТИЧЕН ТЕАТЪР ЯМБОЛ
   КУКЛЕН ТЕАТЪР ЯМБОЛ
   КИНО"ЕЛИТ" ЯМБОЛ
   ОПЕРА СТАРА ЗАГОРА
    ОПЕРА БУРГАС
 
Интересно >>
   АВТОМАГАЗИН
   И М О Т И
   ПРОДАВАЛНИК
   ЕЛЕКТРОНЕН МАГАЗИН
   БАЗАР
   СПОРТЕН МАГАЗИН
   COSMOPOLITAN
   МОЯТА ДИЕТА
   ЗА ЖЕНАТА
   АЗ ЖЕНАТА
   ТИЙНЕЙДЖЪРИ
   АЗ ДЕТЕТО
   ЗЛАТНА ВЪЗРАСТ
 
  Новините  |   От Вас  |   Хороскоп  |   Преди време  |   Вицове  |   Спорт  |   Условия за ползване  |   За нас  |   Реклама

Copyright © 2013 - 2023 Yambol - life, Всички права запазени      изработка www.pushka.eu