Събота, 04 Февруари 2023

Новините От Вас Хороскоп Преди време Вицове Спорт  
register Регистрация
register Вход
НАГРАЖДАВАНЕ НА УЧАСТНИЦИТЕ В РЕГИОНАЛНИЯ КОНКУРС ЗА ДЕТСКА РИСУНКА „ОБИЧАМ МОЯ РОДЕН ГРАД“ ЗА ОБЛАСТИТЕ ЯМБОЛ И СЛИВЕН
[ 10.09.2020 ]

В 11:00 часа на 19 септември, събота, пред емблематичната сграда на Безистена в Ямбол ще започне церемонията по награждаване на победителите в Регионалния конкурс за детска рисунка „Обичам моя роден град“. Датата е неслучайно избрана, защото на 19 септември преди 5 години вековната сграда отвори врати с променен вътрешен облик и съдържание. Построен преди 510 години като покрит пазар, Безистенът днес е модерен културно- информационен център с интерактивен музей.

Кметовете на Ямбол и Сливен Валентин Ревански и Стефан Радев ще наградят отличените в конкурса, в който се включиха сто участници от първи до дванадесети клас. Рисунките на участниците, разделени в четири възрастови групи, представят любимо място в родния им град. Целта на проявата е да насърчава младите художници, които да разкрият таланта си и да развият творческото си въображение.

В деня на награждаването всички рисунки ще бъдат изложени около Безистена.

Определянето на най-добрите творби в конкурса се осъществи в Безистена от жури в състав: Кольо Костов, уредник в художествена галерия „Жорж Папазов“ – Ямбол, председател, и членове: Диана Димитрова, директор дирекция „Култура, спорт, младежки дейности, туризъм и връзки с обществеността“, Сашо Казанджиев, преподавател по изобразително изкуство в среден и горен клас, Дора Чанева, главен експерт в дирекция „Образование, култура и връзки с обществеността“ - Община Сливен, Каролин Капитанова, уредник в Художествена галерия „Димитър Добрович“- Сливен.

В първа група /1,2,3 клас/ на участниците от Ямболска област в Регионалния конкурс за детска рисунка „Обичам моя роден град” на първо място е класиран Атанас Атанасов за рисунката „Игри с хвърчила“. На втора позиция е Мая Петкова, отличена за нейната творба „Летен ден в двора на църквата „Успение на Пресвета Богородица“. Третото място е присъдено на Пламена Райчева за „Улица „Детски свят“.

Във втора група /4,5,6 клас/ първото място е за Кристиана Кънева, наградена за рисунката „Красотата в градския парк“. На втора позиция е Никола Димитров с творбата „Любими места от град Ямбол“. Трети е Пресиан Динев с „Безистенът“.

Призовата тройка в трета група /7,8,9 клас/ е следната: първо място: Самуил Георгиев - „Църквата „Св. Николай Чудотворец“, второ място: Алина Ставрева – „Брънековата къща“, трето място: Деница Стойчева – „Крайречния булевард“.

В четвърта група /10,11,12 клас/ на първо място в класирането е Милен Йовчев, отличен за рисунката „Разходка в парка“. Втора е Пламена Колева – „Моят любим парк“, трета е Йорданка Генкова „Съединението прави силата“.

В първа група /1,2,3 клас/ на участниците от Сливенска област в Регионалния конкурс за детска рисунка „Обичам моя роден град” на първо място е класирана рисунката на Дария Петрова „Моето любимо място къщата и паметникът на Хаджи Димитър“.

Втората позиция е за Анелия Дойчинова с творбата „Къща – музей „Хаджи Димитър“. На трето място от журито е класирана Дарена Петкова – „Скален феномен Халката“.

Във втора група - 4,5,6 клас призовото подреждане е следното: първо място- Митко Николов за рисунката „Градската градина в Сливен“, второ място: Тияна Стефанова – „Обичам моя роден град“, трето място: Йоан Алексиев – „Спомен за Стария бряст – Европейско дърво на годината 2014“.

Подреждането в трета група /7,8,9 клас/: на първо място е Инна Дойчинова с рисунката „Регионален исторически музей Сливен“, втората позиция е за Ивана Стоянова – „Къщата на Хаджи Димитър“. Журито е присъдило трето място на Михаил Добрев за неговата творба „Сградата на Община Сливен“.

В последната, четвърта група /10,11,12 клас/, победителите са: Вероника Тодорова – първо място за „Къща на водата“, второ място: Велислава Димитрова за „Регионална библиотека „Сава Доброплодни“. Третата позиция е за Василена Петрова, наградена за „Скално образувание „Халката“.

Всички участници в конкурса ще получат грамота за участие и предметни подаръци.

Церемонията по награждаването ще бъде изпъстрена с музикалните изпълнения на ямболската Студиа по изкуствата „Белканто“ с ръководители Божидара Божилова и Мариана Андреева и младия певец Иван Едрев от Сливен с вокален педагог Милена Добрева. Той е член на клуб „Успелите деца на България“ на фондация „Димитър Бербатов“. Иван Едрев е носител на много награди от международни и национални конкурси. Две поредни години е награждаван с Годишна стипендия от Община Сливен в раздел „Изкуство“. 

Нужно е да сте се вписали с вашия акаунт, за да изпратите мнение.
Можете да се впишете тук


bill check
Справки >>
   ВРЕМЕТО
   ПЪТНА ОБСТАНОВКА
   АВТОБУСИ
   Б Д Ж
   САМОЛЕТИ
   ВАЛУТА Б Н Б
   СПОРТ ТОТО
   E-ПОЩА АБВ
   Е-ПОЩА MAIL.BG
   Е-ПОЩА YAHOO
   ТЪРГОВСКИ РЕГИСТЪР
 
Радостни вести >>
Скръбни вести >>
Институции >>
   ОБЛАСТЕН УПРАВИТЕЛ ЯМБОЛ
   ОБЩИНА ЯМБОЛ
   ОБЩИНА ТУНДЖА
   ОБЩИНА ЕЛХОВО
   ОБЩИНА СТРАЛДЖА
   ОБЩИНА БОЛЯРОВО
 
Полезно >>
   РАБОТА В ЯМБОЛ
   БЮРО ПО ТРУДА
   РАБОТА JOBS
   Н Т С ЯМБОЛ
   Я Т П П
 
Свободно време >>
   КРЪСТОСЛОВИЦИ
   ТВ ПРОГРАМИ
   ДРАМАТИЧЕН ТЕАТЪР ЯМБОЛ
   КУКЛЕН ТЕАТЪР ЯМБОЛ
   КИНО"ЕЛИТ" ЯМБОЛ
   ОПЕРА СТАРА ЗАГОРА
    ОПЕРА БУРГАС
 
Интересно >>
   АВТОМАГАЗИН
   И М О Т И
   ПРОДАВАЛНИК
   ЕЛЕКТРОНЕН МАГАЗИН
   БАЗАР
   СПОРТЕН МАГАЗИН
   COSMOPOLITAN
   МОЯТА ДИЕТА
   ЗА ЖЕНАТА
   АЗ ЖЕНАТА
   ТИЙНЕЙДЖЪРИ
   АЗ ДЕТЕТО
   ЗЛАТНА ВЪЗРАСТ
 
  Новините  |   От Вас  |   Хороскоп  |   Преди време  |   Вицове  |   Спорт  |   Условия за ползване  |   За нас  |   Реклама

Copyright © 2013 - 2023 Yambol - life, Всички права запазени      изработка www.pushka.eu