Петък, 31 Март 2023

Новините От Вас Хороскоп Преди време Вицове Спорт  
register Регистрация
register Вход
ПОЗИЦИЯ НА „БСП ЗА БЪЛГАРИЯ“ – ЯМБОЛ ЗА ПРИЕМАНЕ НА ПРОЕКТО-БЮДЖЕТА НА ОБЩИНА ЯМБОЛ ЗА 2021 Г.
[ 24.02.2021 ]

Групата съветници „БСП за България“ в Общински съвет – Ямбол изразяваме категоричния си протест към начина, по който се изработва проекта за бюджет на община Ямбол за 2021 г.
За нас е неправилно и недопустимо да не се зачита мнението на част от съветниците, само защото не са от политическата партия на кмета.
Тази порочна практика беше наложена от ГЕРБ в предишните три мандата и явно новата кметска власт успешно я продължава като удобна за налагане.
Това не само не кореспондира с прокламираната идея за разбирателство и единение за благото на Ямбол, но продължава да подронва авторитета на Общински съвет, превръщайки го само в безгласен орган за одобряване на кметската позиция.
Логично е бюджетът основно да отразява виждането на общинското ръководство, но както кметът е пряко избран от гражданите, така и за нас пряко са гласували като общински съветници граждани и техните искания трябва да бъдат чути.
Недемократично и недопустимо е по този начин да се прави бюджет.
Като съветници, които уважават законите и правилата, още в края на ноември 2020 г. внесохме нашите 22 конкретни предложения и обекти за включване в капиталовата програма.
Изготвили сме ги на базата на нашата професионална компетентност, отчитайки исканията на гражданите, поставени на откритите ни приемни, и на позиции, които отстояваме последователно.
Разочаровани сме, че почти нищо от тях не беше заложено в проекта, подложен на обществено обсъждане, с изключение на два обекта, които са поет, но неизпълнен ангажимент от миналогодишната капиталова програма. Въпреки нашите упорити настоявания през годината общината не стигна до тях и те са прехвърлени за тази година. Става въпрос за проектиране и благоустрояване пред бл. 8 на ул. „Д. Благоев“ и благоустрояване до бл. 10 в ж. к. „Златен рог“.
Освен тях в капиталовия списък има заложени само 8000лв за проектиране благоустрояване до бл. 8 в ж. к. „Златен рог“.
Нищо друго.
Възмутени сме и, че и почти нищо от предложеното на общественото обсъждане не залегна в проекта за бюджет, внесен в Общински съвет, с което кметската власт демонстрира, че не зачита различното мнение и обезсмисля предварителното обсъждане на бюджета.
Не е прието искането ни да отпаднат изцяло таксите в детските ясли, което ще коства на бюджета намалени приходи от около 60 000 лв., а ще даде знак към родителите на 379 деца, че могат да разчитат на подкрепа. Общината прави реверанс към новородените с отпускане на еднократна помощ, но към вече родените деца, които не са получили такава, не проявява ангажимент.
На фона на тазгодишния бюджет от над 81 млн. лв. отказът изцяло да отпаднат таксите за около 60 000 лв. граничи с ненужен инат, а не с демонстриране на отношение към децата и техните родители.
Не е прието и искането ни за цялостно експертно обследване на градското озеленяване за изготвяне на годишни графици по райони за скелетни резитби, а гражданите най-много протестират срещу рязането на дървета.
Разбрахме, че в бюджета са заложени 13 000 лв. за обследване на детски градини и ясли, което беше част от нашите искания, но вероятно причина за това е, че и председателят на Общински съвет – Ямбол направи подобно искане.
Не са приети и нашите предложения за нови паркоместа в ж. к. „Диана“ около бл. 12, 13 и 19, за изграждане на детски площадки в двора на бившото училище „Ради Колесов“ и в ж. к. „Васил Левски“ и още над 10 конкретни обекти за капиталови разходи или текущи ремонти.
Отново искаме да припомним, че гражданите, потърсили съветници от БСП за решаване на техните проблеми, не са по-малко граждани от останалите и не заслужават пренебрежителното отношение на местната власт.
На сесията ние отново ще предложим най-важните ни искания и се надяваме този път да бъдем чути.
Призоваваме кметът и неговите съветници да се отърсят от управленската си упоритост и да демонстрират и с делата си желанието за единение, което се постига с диалог, а не с едностранно налагане на мнение.
 

Нужно е да сте се вписали с вашия акаунт, за да изпратите мнение.
Можете да се впишете тук


bill check
Справки >>
   ВРЕМЕТО
   ПЪТНА ОБСТАНОВКА
   АВТОБУСИ
   Б Д Ж
   САМОЛЕТИ
   ВАЛУТА Б Н Б
   СПОРТ ТОТО
   E-ПОЩА АБВ
   Е-ПОЩА MAIL.BG
   Е-ПОЩА YAHOO
   ТЪРГОВСКИ РЕГИСТЪР
 
Радостни вести >>
Скръбни вести >>
Институции >>
   ОБЛАСТЕН УПРАВИТЕЛ ЯМБОЛ
   ОБЩИНА ЯМБОЛ
   ОБЩИНА ТУНДЖА
   ОБЩИНА ЕЛХОВО
   ОБЩИНА СТРАЛДЖА
   ОБЩИНА БОЛЯРОВО
 
Полезно >>
   РАБОТА В ЯМБОЛ
   БЮРО ПО ТРУДА
   РАБОТА JOBS
   Н Т С ЯМБОЛ
   Я Т П П
 
Свободно време >>
   КРЪСТОСЛОВИЦИ
   ТВ ПРОГРАМИ
   ДРАМАТИЧЕН ТЕАТЪР ЯМБОЛ
   КУКЛЕН ТЕАТЪР ЯМБОЛ
   КИНО"ЕЛИТ" ЯМБОЛ
   ОПЕРА СТАРА ЗАГОРА
    ОПЕРА БУРГАС
 
Интересно >>
   АВТОМАГАЗИН
   И М О Т И
   ПРОДАВАЛНИК
   ЕЛЕКТРОНЕН МАГАЗИН
   БАЗАР
   СПОРТЕН МАГАЗИН
   COSMOPOLITAN
   МОЯТА ДИЕТА
   ЗА ЖЕНАТА
   АЗ ЖЕНАТА
   ТИЙНЕЙДЖЪРИ
   АЗ ДЕТЕТО
   ЗЛАТНА ВЪЗРАСТ
 
  Новините  |   От Вас  |   Хороскоп  |   Преди време  |   Вицове  |   Спорт  |   Условия за ползване  |   За нас  |   Реклама

Copyright © 2013 - 2023 Yambol - life, Всички права запазени      изработка www.pushka.eu