Сряда, 01 Декември 2021

Новините От Вас Хороскоп Преди време Вицове Спорт  
register Регистрация
register Вход
ФИНАЛНА МЕЖДУНАРОДНА КОНФЕРЕНЦИЯ В ЯМБОЛ, БЪЛГАРИЯ ПО ПРОЕКТ „ TRIP/ПЪТУВАНЕ”
[ 22.03.2021 ]

В периода 19-21.03.2021, в град Ямбол (България), се проведе финална международна конференция по проект „ TRIP/ПЪТУВАНЕ“, чиято основна цел е насърчаване на устойчивото използване на историческо и културно наследство и ресурси, в областта на религиите, в трансграничния регион Ямбол, България- Сулоглу/Одрин, Турция.
Ямболска търговско-промишлена палата, като партньор по проекта от България, бе домакин и организатор на заключителното международно събитие, проведено в Ямбол, а организацията от Сулоглу, Турция, водещ партньор по проекта - Областна Администрация Сулоглу, се включи в проектната дейност, с делегация от 30 представители от Турция, работещи в сферата на опазването на културното и историческо наследство, в областта на религиите, от региона на Сулоглу-Одрин (Турция) - представители на публични институции, културни и духовни организации, представители от трансграничния регион, заинтересовани и работещи по темата на проекта.

Събитието по проекта бе тридневно, озаглавено „МНЕНИЯ И ИДЕИ ЗА НАСЪРЧАВАНЕ УСТОЙЧИВОТО ИЗПОЛЗВАНЕ НА ИСТОРИЧЕСКОТО НАСЛЕДСТВО И РЕСУРСИ В ОБЛАСТТА НА РЕЛИГИИТЕ“. През първият ден от събитието, бяха представени, пред делегацията от Турция, изработените по проекта видео клипове и серия от фотографии, представящи най-интересните религиозни обекти, обичаи и традиции от Ямбол, България и Сулоглу-Одрин, Турция, част от историческото и културно наследство и ресурси, в областта на религиите, в трансграничния регион. Фотографиите и видео материалите са достъпни и на уебсайта на проекта.
Вторият ден от визита премина в семинарна част и обмяна на добри практики между представители от Турция и представители от България. Бе представено историческото и културното наследство и ресурси, в областта на религиите в трансграничния регион Ямбол, България и възможностите за тяхното развитие в областта на туризма. В семинарната част участие взеха и 30 представители от Ямбол, България- проявяващи интерес към религиозното културно наследство и неговото атрактивно представяне, пред чуждестранни посетители на региона. Семинарната част завърши с дискусия, която подреди топ 5- най-интересни обекти, свързани с религията, от гледна точка на туристите, от региона на Ямбол, България и Сулоглу-Одрин, Турция. Участниците в конференцията обсъдиха и препоръки и предложения, които са произлезли от работата им по темата на проекта и които ще бъдат предоставени на държавните институции, местни власти, религиозни институции, неправителствени организации и туроператори, заинтересовани от състоянието на историческото и културно наследство в областта на религиите.

Следобедната част на вторият ден, както и третият ден от програмата на събитието, продължи с организирана визита, за представителите от Турската делегация, до няколко обекта, примери за безценното богатство на религиите, от региона на Ямбол, България – посещение на арменска православна църква, интерактивен музей „ Безистена“ – експозицията на стари икони, художествена галерия „ Жорж Папазов“ – експозиция на икони и Кабиленски манастир „Рождество на Пресвета Богородица“, община Тунджа, Ямбол. Комбинацията на организираните посещения доказва многообразието на религиозното-културно наследство от трансграничния регион на Ямбол.
Събитието, провокира интереса на голяма група хора и широката общественост, относно значението на културното-религиозно наследство и неговото място в туризма.
Реализацията на проекта, в рамките на 15 месеца, засили интереса към този вид туризъма и включи в реализацията на дейностите си, разнообразни представители от трансграничния регион, като всички потвърждават неговото голямо значение и желание, „ религиозния туризъм“ в региона да утвърди своето място.
Повече информация за всички реализирани дейности по проекта, може да намерите тук -https://trip.yccibg.com/.

Нужно е да сте се вписали с вашия акаунт, за да изпратите мнение.
Можете да се впишете тук


bill check
Справки >>
   ВРЕМЕТО
   ПЪТНА ОБСТАНОВКА
   АВТОБУСИ
   Б Д Ж
   САМОЛЕТИ
   ВАЛУТА Б Н Б
   СПОРТ ТОТО
   E-ПОЩА АБВ
   Е-ПОЩА MAIL.BG
   Е-ПОЩА YAHOO
   ТЪРГОВСКИ РЕГИСТЪР
 
Радостни вести >>
Скръбни вести >>
Институции >>
   ОБЛАСТЕН УПРАВИТЕЛ ЯМБОЛ
   ОБЩИНА ЯМБОЛ
   ОБЩИНА ТУНДЖА
   ОБЩИНА ЕЛХОВО
   ОБЩИНА СТРАЛДЖА
   ОБЩИНА БОЛЯРОВО
 
Полезно >>
   РАБОТА В ЯМБОЛ
   БЮРО ПО ТРУДА
   РАБОТА JOBS
   Н Т С ЯМБОЛ
   Я Т П П
 
Свободно време >>
   КРЪСТОСЛОВИЦИ
   ТВ ПРОГРАМИ
   ДРАМАТИЧЕН ТЕАТЪР ЯМБОЛ
   КУКЛЕН ТЕАТЪР ЯМБОЛ
   КИНО"ЕЛИТ" ЯМБОЛ
   ОПЕРА СТАРА ЗАГОРА
    ОПЕРА БУРГАС
 
Интересно >>
   АВТОМАГАЗИН
   И М О Т И
   ПРОДАВАЛНИК
   ЕЛЕКТРОНЕН МАГАЗИН
   БАЗАР
   СПОРТЕН МАГАЗИН
   COSMOPOLITAN
   МОЯТА ДИЕТА
   ЗА ЖЕНАТА
   АЗ ЖЕНАТА
   ТИЙНЕЙДЖЪРИ
   АЗ ДЕТЕТО
   ЗЛАТНА ВЪЗРАСТ
 
  Новините  |   От Вас  |   Хороскоп  |   Преди време  |   Вицове  |   Спорт  |   Условия за ползване  |   За нас  |   Реклама

Copyright © 2013 - 2021 Yambol - life, Всички права запазени      изработка www.pushka.eu