Събота, 04 Февруари 2023

Новините От Вас Хороскоп Преди време Вицове Спорт  
register Регистрация
register Вход
ФИНАНСОВА НЕЗАВИСИМОСТ – КАК ДА Я ПОСТИГНЕМ?
[ 28.10.2021 ]

Какво представлява финансовата независимост и какви са стъпките за постигането й?

Финансовата независимост придобива по-голяма популярност напоследък, тъй като все повече хора търсят начин да станат финансово свободни преди достигането на пенсионната възраст. Налагането й като модел на живот е свързано най-вече с това, че светът се глобализира и хората имат повече възможности да я постигнат под най-различни форми. Ако искате да получите практическа насока, винаги съществува възможността да се доверите на експертен финансов съветник, който да ви консултира за възможните рискове и позитиви.

Какво е финансова независимост?
Въпреки че финансовата независимост може да има различно значение за всеки, тя обикновено е свързана с това човек да разполага с достатъчно лични средства, за да поддържа избрания от него начин на живот, без да се налага да работи.
Хората, които имат финансова свобода, разполагат предимно със спестовна сметка и/или инвестиции, на които могат да разчитат, за покриване на разходите си. Този вид независимост дава повече възможности при вземане на решения ,за избор на място за живеене и начин на прекарване на времето.

Как да постигнем финансова независимост?
Това обикновено отнема много планиране, освен ако нямате достатъчно късмет да спечелите от лотарията или да наследите голяма сума. Личните финансови съветници понякога препоръчват финансовите цели да имат пет характеристики: специфични, измерими, постижими, уместни и обвързани с времето.

Определете какво означава финансова независимост за Вас
Първата стъпка да станете финансово независими е да решите какво означава това за вас. От това зависи всяко друго решение, което ще вземете по пътя на финансовото си усъвършенстване.

Например може да искате да се пенсионирате, когато сте на средна възраст и да прекарате остатъка от живота си в пътуване. Или може да искате да създадете бизнес или пасивен доход, така че да можете да живеете по избрания от вас начин, без да се налага да работите.

Създаването на ясна представа за това как изглежда Вашата визия за финансова независимост може да помогне за определянето на приложими цели за постигането й.

Създайте измерими цели
Поставете си конкретна цел, като определите как точно искате да се видите след няколко години. Разбира се, те трябва да бъдат реалистини. Благодарение на ясно посочената цел лесно ще можете да измерите напредъка си във времето.

След това можете да използвате тази цел, за да създадете своя план за финансова независимост. Например, ако стартирате изпълнението на плана си на 25 години, знаете, че имате определено време да инвестирате. Като вземете предвид текущия си доход и целта за спестявания, можете да разберете колко трябва да спестявате и инвестирате месечно или годишно, за да постигнете тази цел.

Направете изплащането на дълговете си приоритет
Когато целта Ви е да разполагате с достатъчно пари, за да сте спокойни, задължително трябва да направите всичко възможно да се освободите от дългове. Ако се пенсионирате рано, но все още имате дълг по кредит или студентски заеми, това не е истинска финансова свобода. Да се освободите от тези финансови задължения означава да можете да разполагате със своите спестявания и инвестиции. Така че, ако имате заеми сега, помислете за изграждането стратегия за изплащането му.

Намалете разходите си, особено, ако сте в началото
Ако искате да не сте зависими финансово и потенциално да се пенсионирате рано, ще трябва да се заемете сериозно със спестяването. Това означава да направите всяка възможна стъпка да намалите разходите си възможно най-много, за да спестите пари или да ги използвате, за да изплатите дълговете си.
Започнете с преглед на бюджета, за да определите кои са разточителните разходи.

Разчупете мисленето си
Много от хората се притесняват да поемат рискове или потънали в ежедневни проблеми, не отделят нужното време да помислят за себе си и за бъдещето си. За да се постигне финансова свобода, е нужно да промените начина си на мислене. Ако чакате да станете на 65 години и да разчитате на пенсия от държавата, тогава няма как да се случи. Едно от нещата, които финансово независимите хота имат, е точно липсата на зависимост от работодатели и пенсионни фондове.
Това, което можете да направите, е да вземете нещата в свои ръце и да се опитате да помислите по-задълбочено над темата.

Създайте множество потоци от доходи
Ако планирате да станете финансово независими, това вероятно означава, че целта е вече да не ходите на работа. Но все пак можете да създадете стабилен доход, който да замени заплатата. Ключът е да изберете пасивен доход, за да не се налага да работите. Така например недвижимите имоти могат да бъдат част от Вашия план, ако можете да спечелите пари от тях, без да се налага да изпълнявате задълженията на наемодател. Финансирането на недвижими имоти и взаимните фондове за недвижими имоти са начини за генериране на пасивен доход от собственост, без да се налага да го притежавате.
Инвестирането в акции на установени дружества е друга възможност. Дружествата изплащат дивиденти на акционерите, които могат да се ползват като доход, без да е необходима реална работа.
Има и други начини за създаване на пасивен доход, които могат да включват повече работа в началото. Един такъв е създаването на партньорски уебсайт или блог за допълнителна печалба, както и различни милтилевъл маркетинг стратегии.
Колкото повече потоци от доходи имате, толкова по-лесно може да бъде поддържането на финансовата независимост. Така че, ако все още сте в началото, обмислете някои идеи как да печелите пари пасивно. На теория звучи лесно, но трябва да Ви предупредим, че това далеч не е така. Нужни са много качества и енергия, а в някои от случаите и немалко труд.

Накратко за финал
Финансовата независимост може да Ви помогне да живеете мечтания живот, но са необходими усилия от Ваша страна, за да постигнете тази цел. Наличието на точна визия и подробен план ще Ви помогнат да се приближите по-близо до целите си. Ако не сте сигурни от къде да започнете, обмислете да се свържете с финансов съветник, който да помогне и да Ви консултира за стъпките, които да предпиемете, за да превърнете мечтата си в реалност.

Статията е подготвена от финансовият екип на кеш кредит


● Кеш Кредит Ямбол
гр. Ямбол, ул. ул. „Жорж Папазов“
0800 200 88

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Нужно е да сте се вписали с вашия акаунт, за да изпратите мнение.
Можете да се впишете тук


bill check
Справки >>
   ВРЕМЕТО
   ПЪТНА ОБСТАНОВКА
   АВТОБУСИ
   Б Д Ж
   САМОЛЕТИ
   ВАЛУТА Б Н Б
   СПОРТ ТОТО
   E-ПОЩА АБВ
   Е-ПОЩА MAIL.BG
   Е-ПОЩА YAHOO
   ТЪРГОВСКИ РЕГИСТЪР
 
Радостни вести >>
Скръбни вести >>
Институции >>
   ОБЛАСТЕН УПРАВИТЕЛ ЯМБОЛ
   ОБЩИНА ЯМБОЛ
   ОБЩИНА ТУНДЖА
   ОБЩИНА ЕЛХОВО
   ОБЩИНА СТРАЛДЖА
   ОБЩИНА БОЛЯРОВО
 
Полезно >>
   РАБОТА В ЯМБОЛ
   БЮРО ПО ТРУДА
   РАБОТА JOBS
   Н Т С ЯМБОЛ
   Я Т П П
 
Свободно време >>
   КРЪСТОСЛОВИЦИ
   ТВ ПРОГРАМИ
   ДРАМАТИЧЕН ТЕАТЪР ЯМБОЛ
   КУКЛЕН ТЕАТЪР ЯМБОЛ
   КИНО"ЕЛИТ" ЯМБОЛ
   ОПЕРА СТАРА ЗАГОРА
    ОПЕРА БУРГАС
 
Интересно >>
   АВТОМАГАЗИН
   И М О Т И
   ПРОДАВАЛНИК
   ЕЛЕКТРОНЕН МАГАЗИН
   БАЗАР
   СПОРТЕН МАГАЗИН
   COSMOPOLITAN
   МОЯТА ДИЕТА
   ЗА ЖЕНАТА
   АЗ ЖЕНАТА
   ТИЙНЕЙДЖЪРИ
   АЗ ДЕТЕТО
   ЗЛАТНА ВЪЗРАСТ
 
  Новините  |   От Вас  |   Хороскоп  |   Преди време  |   Вицове  |   Спорт  |   Условия за ползване  |   За нас  |   Реклама

Copyright © 2013 - 2023 Yambol - life, Всички права запазени      изработка www.pushka.eu