Сряда, 24 Април 2024

Новините От Вас Хороскоп Преди време Вицове Спорт  
register Регистрация
register Вход
ПРОЕКТЪТ “WINEBIZZ” РЕАЛИЗИРА БИЗНЕС ПОСЕЩЕНИЕ В БЪЛГАРИЯ НА ПРЕДСТАВИТЕЛИ ОТ АРМЕНСКИЯ ЛОЗАРО-ВИНАРСКИ СЕКТОР
[ 14.03.2022 ]

Ямболска търговко-промишлена палата, България, в партньорство с Център за подпомагане на инвестициите, Армения изпълняват проект „WINEBIZZ- насърчаване на търговските взаимоотношения и сътрудничество в лозаро-винарския сектор между български и арменски фирми и бизнес подпомагащи организации” (ENI/2019/411-865 – EU4BCC, ID1002), с подкрепата на проект EU4Business: Connecting Companies (ENI/2019/411-865 – EU4BCC), който се управлява от EUROCHAMBRES и се финансира по инициативата EU4Business на Европейския съюз.
Проектът има за цел да улесни търговията между Европейския съюз и страните от Източното партньорство, в лозаро-винарския сектор, да подобри конкурентоспособността на сектора и да даде възможност за установяване на партньорства между Българския и Арменския бизнес от лозаро-винарската индустрия.

В периода 07.03-11.03.2022 бе организирана втората значима дейност по проекта – бизнес посещение в България на 4 представители от винаро-лозарския сектор, предружавани от представители на партньора по проекта от Армения-Център за подпомагане на инвестициите. Бизнес посещението в България, представи търговската среда и инвестиционните възможности на страната, предоставяйки платформа за обмен на добри практики и информация за маркетинговите стратегии на МСП за намиране на международни пазари и партньори. Посещението включи в програмата си конференция, представяща информация за развитието на икономиката на България, регион Ямбол и развитието на лозаро-винарския сектор през последните години. След семинарната част бяха организирани 25 B2B срещи за фирми производители и дистрибутори от България и Армения, с цел обмен на информация и сключване на потенциални споразумения.

Бяха организирани и посещения на място в 3 винопроизводствени/търговски фирми от региона на Ямбол, лидери в лозаро-винарската индустрия на България, за да представят опита си от работа с партньори от/извън ЕС и техните пазарни стратегии за достигане до повече клиенти. По време на посещенията, представителите на фирмите имаха възможност да обменят информация в областта на технологичното и качествено производство.
Домакин на арменската делегация беше и община Ямбол, където кметът на града представи тенденциите в икономическото развитие на града, неговия потенциал като логистична база и изрази готовност за сътрудничество на местно и национално ниво.

 

Бизнес посещението в България, завърши с посещение на най-голямото изложение в областта на виното в България, винопроизводството и търговията- Винария 2022 в Пловдив, България. Изложението бе посетено и от Българските фирми, които са бенефициенти по проекта. Това посещение даде шанс на представителите на винения сектро да се запознаха със съвременното оборудване за винопроизводство, маркетинговите стратегии на компаниите-изложители, да проведат продуктивни срещи с редица чуждестранни производители и дистрибутори, участващи в изложението, като поставиха основите на споразумения за по-нататъшно сътрудничество.


Проектът предвижда и реализирането на последна визита в България, за делегация от представители на арменски бизнес подкрепящи организации, които ще участват в обучение за повишаване нивото на предоставяните от тях услуги, към фирмите от винения сектор, отнсоно техните дигитални маркетинг стратегии и учатието им в B2B срещи.

Съдържанието на това прессъобщение представлява само мнението на Ямболската търговско-промишлена палата и е тяхна единствена отговорност. Не може да се счита, че то отразява възгледите на който и да е орган на Европейския съюз. Европейската комисия не поема никаква отговорност за използването на информацията, която съдържа.„
 

Нужно е да сте се вписали с вашия акаунт, за да изпратите мнение.
Можете да се впишете тук


bill check
Справки >>
   ВРЕМЕТО
   ПЪТНА ОБСТАНОВКА
   АВТОБУСИ
   Б Д Ж
   САМОЛЕТИ
   ВАЛУТА Б Н Б
   СПОРТ ТОТО
   E-ПОЩА АБВ
   Е-ПОЩА MAIL.BG
   Е-ПОЩА YAHOO
   ТЪРГОВСКИ РЕГИСТЪР
 
Радостни вести >>
Скръбни вести >>
Институции >>
   ОБЛАСТЕН УПРАВИТЕЛ ЯМБОЛ
   ОБЩИНА ЯМБОЛ
   ОБЩИНА ТУНДЖА
   ОБЩИНА ЕЛХОВО
   ОБЩИНА СТРАЛДЖА
   ОБЩИНА БОЛЯРОВО
 
Полезно >>
   РАБОТА В ЯМБОЛ
   БЮРО ПО ТРУДА
   РАБОТА JOBS
   Н Т С ЯМБОЛ
   Я Т П П
 
Свободно време >>
   КРЪСТОСЛОВИЦИ
   ТВ ПРОГРАМИ
   ДРАМАТИЧЕН ТЕАТЪР ЯМБОЛ
   КУКЛЕН ТЕАТЪР ЯМБОЛ
   КИНО"ЕЛИТ" ЯМБОЛ
   ОПЕРА СТАРА ЗАГОРА
    ОПЕРА БУРГАС
 
Интересно >>
   АВТОМАГАЗИН
   И М О Т И
   ПРОДАВАЛНИК
   ЕЛЕКТРОНЕН МАГАЗИН
   БАЗАР
   СПОРТЕН МАГАЗИН
   COSMOPOLITAN
   МОЯТА ДИЕТА
   ЗА ЖЕНАТА
   АЗ ЖЕНАТА
   ТИЙНЕЙДЖЪРИ
   АЗ ДЕТЕТО
   ЗЛАТНА ВЪЗРАСТ
 
  Новините  |   От Вас  |   Хороскоп  |   Преди време  |   Вицове  |   Спорт  |   Условия за ползване  |   За нас  |   Реклама

Copyright © 2013 - 2024 Yambol - life, Всички права запазени      изработка www.pushka.eu