Сряда, 24 Април 2024

Новините От Вас Хороскоп Преди време Вицове Спорт  
register Регистрация
register Вход
ЗА ПЪРВИ ПЪТ В ЯМБОЛ ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ СЪСТЕЗАНИЕ ПО КОЛОЕЗДЕНЕ XCO CHALLENGE 2022
[ 05.08.2022 ]

На 20 и 21 август, събота и неделя, на новоизградените колоездачни трасета в Лесопарк „Боровец“ ще се проведе първото по рода си за нашия град състезание по колоездене XCO Challenge 2022 в дисциплината „Кроскънтри Олимпик“.

Организатори на събитието, част от календара на Българската федерация по колоездене, са Община Ямбол и Спортен клуб „Райдърс Юнайтед“.

Програмата на мероприятието започва на 20 август, събота, с оглед на трасето и свободна тренировка от 10:00 часа до 16:00 часа. Регистрацията за състезанието е от 16:00 часа до 18:00 часа.

На следващия ден – 21 август, неделя, продължава регистрирането на допълнителни участници от 09:00 часа до 11:00 часа, а до 12:30 часа състезателите ще се подготвят за финалите, които започват в 13:00 часа. Церемоните по награждаването на призьорите ще се състои 30 минути след финала на последния състезател.

Категориите в състезанието ще бъдат: деца от 10 до 14 години; момичета и момчета от 15 до 16 години; девойки и юноши от 17 до 18 години; жени и мъже „Елит 19+“; мъже под 23 години; мъже ветерани.

Участието в дадена категория се определя според възрастта, която участникът навършва през 2022 година.

Категориите ще бъдат сформирани само при наличие на поне пет състезатели в категория. В случай че няма записани достатъчно състезатели за дадена категория, тя ще бъде приобщена към най-близката. Изключение прави само категорията за жените и юношите, където е необходимо да има минимум трима участници.

За участие в състезанието не е необходима такса, но е задължително кандидатите да притежават валиден лиценз към Българската федерация по колоездене за дните на състезанието. Той може да бъде редовен годишен клубен, индивидуален, хоби лиценз или само за периода на събитието.

Повече подробности, ценоразпис и линк за онлайн издаване на лицензите ще откриете на: https://bgcf.bg/членство/цени/.

Всеки състезател, който иска да участва в състезанието, е необходимо да използва следната защитна екипировка: каска, наколенки (задължителни за всички под 16 години), ръкавици, както и маска/очила. Всички участници ще бъдат проверявани преди старта на финалите за наличието за пълен комплект защитна екипировка и никой няма да бъде допуснат до трасетата без всичко необходимо.

Класираните на първо, второ и трето място колоездачи в отделните категории ще получат парични награди и подаръци, осигурени от Община Ямбол. Общият награден фонд е 3500 лева.

За да се включи в състезанието, всеки състезател трябва да подпише декларация, с която да освободи от отговорност организаторите и спонсорите на събитието, поемайки отговорност за действията си и възможните последици. По време на регистрацията и получаването на стартови номера за всяко едно от състезанията ще има разпечатани такива декларации. Те ще бъдат изпратени и на всеки състезател след предварителната му онлайн регистрация на посоченият имейл за обратна връзка - contact@conceptcreative.org.

За непълнолетните лица, които искат да участват в състезанието, е задължително декларацията да бъде попълнена и подписана и от родител/настойник. В случай че по време на събитията на място не присъства родител/настойник, който да подпише декларацията пред организаторите, е необходимо тя да бъде предварително попълнена и заверена пред нотариус.

Всеки един колоездач е задължен да стартира с технически изправен велосипед.

Важно е да се знае, че по трасето ще бъде определена зона, единствено в която състезател ще може да получи чужда помощ по време на събитието.

Състезателите са задължени да спазват точно определения от организаторите времеви график и програма, както и часовете си за стартиране.

 

Нужно е да сте се вписали с вашия акаунт, за да изпратите мнение.
Можете да се впишете тук


bill check
Справки >>
   ВРЕМЕТО
   ПЪТНА ОБСТАНОВКА
   АВТОБУСИ
   Б Д Ж
   САМОЛЕТИ
   ВАЛУТА Б Н Б
   СПОРТ ТОТО
   E-ПОЩА АБВ
   Е-ПОЩА MAIL.BG
   Е-ПОЩА YAHOO
   ТЪРГОВСКИ РЕГИСТЪР
 
Радостни вести >>
Скръбни вести >>
Институции >>
   ОБЛАСТЕН УПРАВИТЕЛ ЯМБОЛ
   ОБЩИНА ЯМБОЛ
   ОБЩИНА ТУНДЖА
   ОБЩИНА ЕЛХОВО
   ОБЩИНА СТРАЛДЖА
   ОБЩИНА БОЛЯРОВО
 
Полезно >>
   РАБОТА В ЯМБОЛ
   БЮРО ПО ТРУДА
   РАБОТА JOBS
   Н Т С ЯМБОЛ
   Я Т П П
 
Свободно време >>
   КРЪСТОСЛОВИЦИ
   ТВ ПРОГРАМИ
   ДРАМАТИЧЕН ТЕАТЪР ЯМБОЛ
   КУКЛЕН ТЕАТЪР ЯМБОЛ
   КИНО"ЕЛИТ" ЯМБОЛ
   ОПЕРА СТАРА ЗАГОРА
    ОПЕРА БУРГАС
 
Интересно >>
   АВТОМАГАЗИН
   И М О Т И
   ПРОДАВАЛНИК
   ЕЛЕКТРОНЕН МАГАЗИН
   БАЗАР
   СПОРТЕН МАГАЗИН
   COSMOPOLITAN
   МОЯТА ДИЕТА
   ЗА ЖЕНАТА
   АЗ ЖЕНАТА
   ТИЙНЕЙДЖЪРИ
   АЗ ДЕТЕТО
   ЗЛАТНА ВЪЗРАСТ
 
  Новините  |   От Вас  |   Хороскоп  |   Преди време  |   Вицове  |   Спорт  |   Условия за ползване  |   За нас  |   Реклама

Copyright © 2013 - 2024 Yambol - life, Всички права запазени      изработка www.pushka.eu