Четвъртък, 20 Юни 2024

Новините От Вас Хороскоп Преди време Вицове Спорт  
register Регистрация
register Вход
ФЕСТИВАЛЪТ В С. БЕЗМЕР СЪБРА МЛАДЕЖИ ОТ ОБЩИНА „ТУНДЖА“, ГЪРЦИЯ И ТУРЦИЯ
[ 19.10.2022 ]

 Младежкият фестивал „Тунджа – творчество и иновации“ възвърна международния си облик – десетото му издание събра на 15 октомври в с. Безмер младежите на община „Тунджа“ и гости от община Домоку – Гърция и град Къркларели – Турция.
Над 300 младежи взеха участие във фестивала, организиран от община „Тунджа“, НЧ „Светлина – 1928“ с. Безмер и кметство с. Безмер, а 20 отбора се включиха в спортните състезания, сред които бяха и млади хора от община Домоку.
След двегодишно прекъсване заради пандемията, младите хора на общината се включиха с голям ентусиазъм във фестивала, зажаднели за емоции, състезания и изява.
Началото на проявата поставиха най-малките жители на с. Безмер – децата от целодневна детска група „Маргаритки“ с. Безмер с танц с ленти. Приветствие към участниците и гостите отправиха кметът на с. Безмер Росен Русев и кметът на община „Тунджа“ Георги Георгиев. „Вие сте бъдещето на нашата община. Каквото и да правим, за да подобрим условията в населените места и за развитието на общината, то има смисъл само ако има кой да го наследи, кой да милее за него и да надгражда сътвореното“, обърна се в приветствието си към младите хора тунджанският кмет. Той подари на младите хора на Безмер вечнозелено дръвче – сребърна ела, която да е символ на десетото издание на фестивала със заръката да се грижат за него.
С поздрав към участниците и с благодарност за гостоприемството се обърнаха кметът на град Къркларели – Турция Мехмет Кесимоглу и заместник-кметът на община Домоку – Николаус Калимерис.
Гости на празника на младостта и на традициите бяха и началникът на 22-ра Авиобаза „Безмер“ полк. Милен Димитров, председателят на Ямболска търговско-промишлена палата Стойчо Стойчев, цялото ръководство на община „Тунджа“ и партньорите на общината в провеждането на фестивала.
Отборите премериха сили в осем спортни предизвикателства – пейнтбол; щафетно трасе; скачане на въже с преодоляване на препятствия, стрийтбол, дартс, дженга, дърпане на въже и футболен дартс.
Високото 4 метра и половина надуваемо съоръжение на футболния дартс беше притегателно място както за участниците, така и за посетителите на фестивала.
Пъстротата на младежката проява се допълваше и от участието на партньорите на общината. По традиция Авиобаза „Безмер“ участваше с полева кухня и с демонстрации на оръжие и оборудване. Всички имаха възможност да опитат от боба, приготвен в полевата кухня, а бронираната жилетка, автоматът, картечницата и оборудването за пилоти бяха сред демонстрациите, пред които се спряха и малки, и големи.
Регионалната здравна инспекция беше осигурила за младежите алкоочила, с които могат да усетят как се вижда с 1,5 промила алкохол в кръвта.
Ямболска търговско-промишлена палата представи проекти за младежи, по които работи. Единият от тях е „МОСТ – Младежки омбудсмански съвет Тунджа“, който ще се реализира сред тунджанските младежи в партньорство с община „Тунджа“.
И тази година на фестивала имаше арт ателиета за рисуване и за изработка на сувенири, които бяха подготвени от Общинския център за изкуство и извънучилищна дейност с. Кабиле и от социалните услуги в община „Тунджа“.
Гост на фестивала беше и работилницата по цианотипия с ръководител фотографът Стефан Каменов.
По време на фестивала имаше дарителска кутия за събиране на средства за нова операция на Петя Михайлова. Младежи от Безмер и представители на Червения кръст занесоха топла храна, предоставена от Авиобаза „Безмер“ на възрастни и самотноживеещи хора от селото.
След оспорваната надпревара, в която младите хора вложиха много желание и хъс, първи в отборното класиране бяха единият отбор на с. Ханово, на второ място единият от отборите на с. Роза, трети останаха домакините от с. Безмер.
Всички те с гордост вдигнаха специално подготвените купи, а останалите отбори получиха от кмета на общината и от кмета на с. Безмер грамоти за участие.
Празникът продължи с концертна програма на младежки формации на община „Тунджа“ и на гостуващите чужденци. В концерта взеха участие Танцова група „Веселячета“ към Обединено училище „Васил Левски“ с. Тенево, Детски танцов състав „Магия“ при Народно читалище „Джон Атанасов -1928“ – с. Бояджик, Фолклорен танцов състав „Бели гълъби“ при Народно читалище „П. Р. Славейков -1928“, с. Гълъбинци и Детска танцова формация „Акбунарчета“ при Народно читалище „Никола Йонков Вапцаров – 1926“ с. Генерал Инзово. На сцената се изявиха и трикратните шампиони на България за 2022 г., танцовата двойка на Ангел Свирков и Елена Калчева от Клуб по спортни танци „Тандем“.
Гостите от град Къркларели Турция и младежите от община Домоку – Гърция се включиха в концерта с традиционни народни песни и музикални изпълнения.
Празничната програма завърши с концерт на певицата Вили Русева. Като автор на химна на община „Тунджа“ тя започна с него и продължи с авторски песни, любими български хитове и народни песни и с любими хора, които вдигнаха на крака присъстващите.
Десетото издание на Международния младежки фестивал „Тунджа – творчество и иновации“ създаде много настроение и положителни емоции сред участниците и публиката и показа младежкия потенциал на община „Тунджа“.

Нужно е да сте се вписали с вашия акаунт, за да изпратите мнение.
Можете да се впишете тук






bill check
Справки >>
   ВРЕМЕТО
   ПЪТНА ОБСТАНОВКА
   АВТОБУСИ
   Б Д Ж
   САМОЛЕТИ
   ВАЛУТА Б Н Б
   СПОРТ ТОТО
   E-ПОЩА АБВ
   Е-ПОЩА MAIL.BG
   Е-ПОЩА YAHOO
   ТЪРГОВСКИ РЕГИСТЪР
 
Радостни вести >>
Скръбни вести >>
Институции >>
   ОБЛАСТЕН УПРАВИТЕЛ ЯМБОЛ
   ОБЩИНА ЯМБОЛ
   ОБЩИНА ТУНДЖА
   ОБЩИНА ЕЛХОВО
   ОБЩИНА СТРАЛДЖА
   ОБЩИНА БОЛЯРОВО
 
Полезно >>
   РАБОТА В ЯМБОЛ
   БЮРО ПО ТРУДА
   РАБОТА JOBS
   Н Т С ЯМБОЛ
   Я Т П П
 
Свободно време >>
   КРЪСТОСЛОВИЦИ
   ТВ ПРОГРАМИ
   ДРАМАТИЧЕН ТЕАТЪР ЯМБОЛ
   КУКЛЕН ТЕАТЪР ЯМБОЛ
   КИНО"ЕЛИТ" ЯМБОЛ
   ОПЕРА СТАРА ЗАГОРА
    ОПЕРА БУРГАС
 
Интересно >>
   АВТОМАГАЗИН
   И М О Т И
   ПРОДАВАЛНИК
   ЕЛЕКТРОНЕН МАГАЗИН
   БАЗАР
   СПОРТЕН МАГАЗИН
   COSMOPOLITAN
   МОЯТА ДИЕТА
   ЗА ЖЕНАТА
   АЗ ЖЕНАТА
   ТИЙНЕЙДЖЪРИ
   АЗ ДЕТЕТО
   ЗЛАТНА ВЪЗРАСТ
 
  Новините  |   От Вас  |   Хороскоп  |   Преди време  |   Вицове  |   Спорт  |   Условия за ползване  |   За нас  |   Реклама

Copyright © 2013 - 2024 Yambol - life, Всички права запазени      изработка www.pushka.eu