Вторник, 23 Юли 2024

Новините От Вас Хороскоп Преди време Вицове Спорт  
register Регистрация
register Вход
„TIME TO MOVE 2022“ В ЯМБОЛ
[ 28.10.2022 ]

Ямболска търговско-промишлена палата проведе поредица от събития и срещи, с които отбеляза кампанията на Европейската мрежа Евродеск -„TIME TO MOVE 2022“, през Октомври 2022.
„Time to move“ е водещата инициатива на Европейската мрежа Eurodesk, която се провежда регулярно през целия месец Октомври, по време на коятп младите хора са насърчавани да присъстват на повече от хиляда събития в цяла Европа, целящи да им представят възможности за пътуване, обучение, стажуване в чужбина и преоткриване на Европа. Ямболска търговско-промишлена палата е част от мрежата Евродеск и работи, в услуга на младите хора от региона на Ямбол.

Първата среща на екипа с младите хора от региона бе по време на организиран информационен щанд на открито, част от Десетия младежки фестивал „Тунджа – творчество и иновации“, на централния площад на село Безмер, Община Тунджа. Целта на екипа на мрежата ЕВРОДЕСК бе да запознае младите хора, в неформална обстановка със състоянието на Европейския съюз към момента и с перспективите за неговото развитие. В свободни разговори, младите хора от община Тунджа, задаваха своите въпроси и споделяха своите мнения, по всички теми свързани с функционирането на ЕС и реализирането на неговите политики. Много от младежите се интересуваха от намиране на работа в страните членки , продължаване на образованието по програмата ЕРАЗЪМ +, както и от правата , които имат като европейски граждани. По време на срещите с гражданите, бе промотирана информация за „Европейската година на младежта 2022“ – предоставяйки повече информация за нея и събитията от нейния календар.
Кампанията продължи със среща със студентите от Факултет Техника и Технологии в град Ямбол, към Тракийски Университет Стара Загора. По време на срещата, младите студенти бяха запознати с информация за Европейския корпус за Солидарност, Европейската програма Еразъм +, инициативата Discover EU и европейската година на младежта, Европейски младежки портал, инструменти, които предлагат богата библиотека от европейски възможности за младите хора – обучение, доброволчество, стаж, участие в младежки събития, грантове за младежки дейности, Инструментът Youthpass който дава възможност за получаване на официално признание за всяко неформално и информално учене по време на участие в младежки проекти.
Информационната кампания продължи с посещение на училище „Св. Св. Кирил и Методий“, в село Веселиново, община Тунджа- едно малко населенмясто, където също живеят млади хора, които проявиха огромен интерес към срещата. В рамките на един учебен час, екипът на ЯТПП направи кратка презентация за основите на Европейския Съюз- ценности, приоритети, символи, институции. Презентацията продължи с представяне на възможностите, които Европейския Съюз предоставя на младите хора за обучение, стаж, обмяна на опит или доброволчество, чрез Европейската програма Еразъм + и Европейския Корпус за Солидарност. Екипът предостави и информация за това какво прави Европейския Съюз за младите хора и как могат те активно да се включат в събитията от „Европейска Година на младежта 2022“.


Поредицата от събития в Ямбол, завърши със семинар за учители, родители, журналисти и младижи от град Ямбол. По време на семинара се презентираха основни теми свързанис ЕС, Европейската година на младежта, Еразъм+, ЕКС, както и налични интерактивни ресурси и занимания, които могат да се използват, в училищните часове и в обучителния процес. На срещата бяха поканени и представители на местния печат и журналисти. Срещата имаше за цел да насърчи включването на все повече новини от Европейско ниво в регионалната преса, както и отразяването на важни европейски кампании. Семинрът завърши със споделяне на преживяванията и придобития опит на ученици от Езикова гимназия „Васил Карагьозов“ в Ямбол, които в края на Септември се завърнаха от двуседмичен стаж в Малта, по програма Еразъм +. Те споделиха своите впечатления от възможността да бъдат част от Еразъм, както и намеренията си да продължат да се включват в програмата, чрез различните възможности, които тя предлага.
 

Нужно е да сте се вписали с вашия акаунт, за да изпратите мнение.
Можете да се впишете тук


bill check
Справки >>
   ВРЕМЕТО
   ПЪТНА ОБСТАНОВКА
   АВТОБУСИ
   Б Д Ж
   САМОЛЕТИ
   ВАЛУТА Б Н Б
   СПОРТ ТОТО
   E-ПОЩА АБВ
   Е-ПОЩА MAIL.BG
   Е-ПОЩА YAHOO
   ТЪРГОВСКИ РЕГИСТЪР
 
Радостни вести >>
Скръбни вести >>
Институции >>
   ОБЛАСТЕН УПРАВИТЕЛ ЯМБОЛ
   ОБЩИНА ЯМБОЛ
   ОБЩИНА ТУНДЖА
   ОБЩИНА ЕЛХОВО
   ОБЩИНА СТРАЛДЖА
   ОБЩИНА БОЛЯРОВО
 
Полезно >>
   РАБОТА В ЯМБОЛ
   БЮРО ПО ТРУДА
   РАБОТА JOBS
   Н Т С ЯМБОЛ
   Я Т П П
 
Свободно време >>
   КРЪСТОСЛОВИЦИ
   ТВ ПРОГРАМИ
   ДРАМАТИЧЕН ТЕАТЪР ЯМБОЛ
   КУКЛЕН ТЕАТЪР ЯМБОЛ
   КИНО"ЕЛИТ" ЯМБОЛ
   ОПЕРА СТАРА ЗАГОРА
    ОПЕРА БУРГАС
 
Интересно >>
   АВТОМАГАЗИН
   И М О Т И
   ПРОДАВАЛНИК
   ЕЛЕКТРОНЕН МАГАЗИН
   БАЗАР
   СПОРТЕН МАГАЗИН
   COSMOPOLITAN
   МОЯТА ДИЕТА
   ЗА ЖЕНАТА
   АЗ ЖЕНАТА
   ТИЙНЕЙДЖЪРИ
   АЗ ДЕТЕТО
   ЗЛАТНА ВЪЗРАСТ
 
  Новините  |   От Вас  |   Хороскоп  |   Преди време  |   Вицове  |   Спорт  |   Условия за ползване  |   За нас  |   Реклама

Copyright © 2013 - 2024 Yambol - life, Всички права запазени      изработка www.pushka.eu