Вторник, 23 Юли 2024

Новините От Вас Хороскоп Преди време Вицове Спорт  
register Регистрация
register Вход
МИНИСТЪРЪТ НА СПОРТА КЪМ ВАЛЕНТИН РЕВАНСКИ: МНОГО ХУБАВИ ХОРА ИМА В ЯМБОЛ!
[ 27.09.2023 ]

„Много хубави хора има в Ямбол“. „Да! И Ямбол е жив!“. Тези реплики си размениха министърът на младежта и спорта Димитър Илиев и кметът Валентин Ревански на 27 септември следобед, докато заедно посетиха демонстрационните зони на спортните клубове в Градския парк.

Същия ден в Ямбол беше отбелязана Европейската седмица на спорта. Инициативата беше организирана съвместно между Община Ямбол и Министерството на младежта и спорта в рамките на кампанията на Европейската комисия #BeActive за насърчаване на спорта и физическата активност на гражданите на ЕС.

Посланици на тази инициатива са заслужилите майстори на спорта и почетни граждани на Ямбол Енчо Керязов, Маргарита Моллова, Тотка Тодорова и Димитър Плочев, заслужилият майстор на спорта Станка Златева и двойният световен шампион Шабан Мустафа.

„Развитието на спорта е от голямо значение за здравето на жителите на всяка една община. И поради тази причина, Община Ямбол положи и ще продължи да полага усилия в изграждане и обновяване на спорната инфраструктура в града, за да насърчава гражданите свободно да могат да спортуват.

През последните няколко години се обновиха и модернизираха много спортни площадки, изградиха се и фитнес площадки, направи се реконструкция и основен ремонт на лекоатлетическата писта на градския стадион, реконструкция и ремонт на общинския плувен басейн в Ямбол, който не функционираше години наред.

Но това, което най-много ни радва, че тези обекти се използват активно от децата, младежите на Ямбол и нашите съграждани. Спортът е не само забавление, но и начин да се научим на дисциплина, отговорност и трудолюбие“, каза Валентин Ревански.

Необходимостта от изграждането на изцяло нова спортна зала в Ямбол и финансовото подпомагане на спортните клубове бяха основните теми, които кметът Валентин Ревански, заместник-кметът Енчо Керязов и председателят на Общинския съвет Антон Шиков обсъдиха с министъра на младежта и спорта. Димитър Илиев имаше възможност да се запознае на място с дейността на спортните клубове и да чуе за техните успехи, но и проблеми.

Спортен клуб по скокове на батут „Енчо Керязов“, който само преди три дни отново спечели вицешампионска титла от държавния турнир в Русе, даде старта на атрактивните демонстрации в Градския парк, посветени на Европейската седмица на спорта. Посетителите имаха възможност да наблюдават и изпълнения на Спортен клуб по брейк „Пластик деформейшън Скуад“, на клубовете по спортни танци „Тандем“ и „Ямбол“, на мажоретните състави от основните училища „Николай Петрини“ и „П. Р. Славейков“. Министърът на спорта Димитър Илиев и Валентин Ревански потренираха с тенис-клуб „Академия Фори“, а след това и с баскетболен клуб „Тунджа“. С демонстрации се представиха също спортен клуб по художествена гимнастика „Тунджа 2015“, лекоатлетически клуб „Радио 999“, спортен клуб по шахмат „Тунджа 2009“, тенис-клуб „Ямбол-2005“, спортен клуб по колоездене „Сайн спорт тийм“, спортните клубове „Кикокушин“, „Киокушинкай“ и карате „Дойчев 2020“, спортен клуб по скокове на батут „Енчо Керязов“, спортен клуб по ориентиране „Диана“, спортен клуб за инвалиди, клуб по водомоторни спортове „69 Рейсинг“, футболните клубове „Тунджа-1915“ и „Арена“, както и спортен отбор от Професионална гимназия по икономика „Г.С.Раковски“.

Спортно училище „Пиер дьо Кубертен“ се представи с демонстрации по фехтовка, спортна стрелба, бокс, борба и баскетбол.

Министърът на младежта и спорта изрази възхищението си от разнообразието на спортните дейности, които се развиват организирано в Ямбол, от новоизградените и от реновираните спортни обекти и заяви готовност да съдейства, както на общинското ръководство, така и на самите клубове с финансиране за развитието на спортната инфраструктура в града. 

Нужно е да сте се вписали с вашия акаунт, за да изпратите мнение.
Можете да се впишете тук


bill check
Справки >>
   ВРЕМЕТО
   ПЪТНА ОБСТАНОВКА
   АВТОБУСИ
   Б Д Ж
   САМОЛЕТИ
   ВАЛУТА Б Н Б
   СПОРТ ТОТО
   E-ПОЩА АБВ
   Е-ПОЩА MAIL.BG
   Е-ПОЩА YAHOO
   ТЪРГОВСКИ РЕГИСТЪР
 
Радостни вести >>
Скръбни вести >>
Институции >>
   ОБЛАСТЕН УПРАВИТЕЛ ЯМБОЛ
   ОБЩИНА ЯМБОЛ
   ОБЩИНА ТУНДЖА
   ОБЩИНА ЕЛХОВО
   ОБЩИНА СТРАЛДЖА
   ОБЩИНА БОЛЯРОВО
 
Полезно >>
   РАБОТА В ЯМБОЛ
   БЮРО ПО ТРУДА
   РАБОТА JOBS
   Н Т С ЯМБОЛ
   Я Т П П
 
Свободно време >>
   КРЪСТОСЛОВИЦИ
   ТВ ПРОГРАМИ
   ДРАМАТИЧЕН ТЕАТЪР ЯМБОЛ
   КУКЛЕН ТЕАТЪР ЯМБОЛ
   КИНО"ЕЛИТ" ЯМБОЛ
   ОПЕРА СТАРА ЗАГОРА
    ОПЕРА БУРГАС
 
Интересно >>
   АВТОМАГАЗИН
   И М О Т И
   ПРОДАВАЛНИК
   ЕЛЕКТРОНЕН МАГАЗИН
   БАЗАР
   СПОРТЕН МАГАЗИН
   COSMOPOLITAN
   МОЯТА ДИЕТА
   ЗА ЖЕНАТА
   АЗ ЖЕНАТА
   ТИЙНЕЙДЖЪРИ
   АЗ ДЕТЕТО
   ЗЛАТНА ВЪЗРАСТ
 
  Новините  |   От Вас  |   Хороскоп  |   Преди време  |   Вицове  |   Спорт  |   Условия за ползване  |   За нас  |   Реклама

Copyright © 2013 - 2024 Yambol - life, Всички права запазени      изработка www.pushka.eu