Сряда, 24 Април 2024

Новините От Вас Хороскоп Преди време Вицове Спорт  
register Регистрация
register Вход
ПРОВЕДЕ СЕ ФИНАЛНА КОНФЕРЕНЦИЯ В ГРАД ЯМБОЛ ПО ПРОЕКТ „РЕ-АКЦИЯ“
[ 21.03.2024 ]

На 20.03.2024, в град Ямбол, се проведе финална конференция, с над 50 участници, като част от изпълнението на проект „РЕ-АКЦИЯ чрез информация срещу домашното насилие и насилието по полов признак“. Проектът се реализира с финансовата подкрепа на Норвежки финансов механизъм 2014-2021 г., Програма „Правосъдие”, Малка грантова схема. Бенефициент по проекта е Сдружение Евроклуб Жена, а Община Тунджа и Ямболска търговско-промишлена палата са партньори по проекта. Конференцията бе открита от официалните представители на трите партньорски организации- г-жа Татяна Балъкчиева (ръководител проект и председател на Евроклуб Жена), г-н Станчо Ставрев (кмет на Община Тунджа) и г-н Стойчо Стойчев (председател на Ямболска търговско-промишлена палата). В събитието взе участие и д-р Борислав Ганчев- ръководител на програма „Правосъдие“ на Норвежкия финансов механизъм 2014-2021.

Проектът стартира в началото на 2023 и приключва в началото на април 2024. В рамките на своето изпълнение, той реализира поредица от дейности, като всички те имаха за цел да създадат знания и капацитет в определени представители на обществото ни, за да разпознават и реагират правилно, когато станат свидетели или жертви на домашно насилие или насилие по полов признак. Проектът съсредоточи усилията си за провеждане на широка информационна кампания на тази тези сред над 130 деца от ромската общност и над 120 техни родители-майки, които живеят и се обучават на територията на Община Тунджа. Ромската общност често има свои уникални културни и социални характеристики, които могат да повлияят на начина, по който се разбира и тълкува насилието в дома и общността. Именно затова проектът заложи на достъпни информационни срещи, но също така и на дейности за повишаване на капацитета на представителите от образователните институции, за да могат да разпознават и да предоставят адекватна социална подкрепа при наличие на каквито и да е форми на насилие сред учениците- на училище или в дома им.

В рамките на проведената конференция, партньорите по проекта детайлно представиха реализираните дейности, постигнатите индикатори и резултати и отново представиха платформа за дискусия относно превенцията от домашно насилие и насилие по полов признак сред ромските общности.

Лектори по време на конференцията бяха юристи с дългогодишен опит и задълбочена работа относно създаване на национално законодателство в областта на домашното насилие, насилие по полов признак, насилие на работното място и всякакви форми на дискриминация. Превенцията на домашното насилие изисква обществено промяна в отношение към насилието и генериране на нови културни стандарти, които не толерират насилието. Информационните кампании могат да играят ключова роля в тази област, като насърчават уважение към всички членове на обществото и изграждане на здрави, ненасилствени отношения.

Проектът е към своя край, но партньорството ще продължи да работи по темата на проекта и след април 2024, като планира да осигури безплатни консултации с психолог в определени дни от месеца, в училищата от Община Тунджа, в които няма такива. Ще продължат и информационните срещи и обучения със специалисти, подкрепящи професии и такива, които работят на терен с представители на ромската общност, за превенция и борба с домашното насилие.

На 02.04.2024 в град Ямбол, ще бъде проведено последно събитие в рамките на проекта, по време на което партньорите ще представят пълния пакет от дейности, които са реализирали в рамките на проекта и ще представят дейностите, които планират да продължат да развиват и след края на проекта.


Повече информация проекта може да намерите на неговия сайт (https://reaction.euwomanbg.com/), както и на сайтовете на партньорите: Евроклуб Жена (https://euwomanbg.com/), Община Тунджа (https://tundzha.bg/ ), Ямболска търговско-промишлена палата (https://yccibg.com/).

Тази публикация е направена в рамките на проект „РЕ-АКЦИЯ чрез информация срещу домашното насилие и насилието по полов признак“, който се изпълнява с финансовата подкрепа на Малка грантова схема по Програма „Правосъдие” на Норвежкия финансов механизъм 2014-2021. Съдържанието на публикацията е изцяло отговорност на Евроклуб Жена и по никакъв начин не трябва да се възприема като израз на становището на Норвежкия финансов механизъм и Програмния оператор.

 


 

Нужно е да сте се вписали с вашия акаунт, за да изпратите мнение.
Можете да се впишете тук


bill check
Справки >>
   ВРЕМЕТО
   ПЪТНА ОБСТАНОВКА
   АВТОБУСИ
   Б Д Ж
   САМОЛЕТИ
   ВАЛУТА Б Н Б
   СПОРТ ТОТО
   E-ПОЩА АБВ
   Е-ПОЩА MAIL.BG
   Е-ПОЩА YAHOO
   ТЪРГОВСКИ РЕГИСТЪР
 
Радостни вести >>
Скръбни вести >>
Институции >>
   ОБЛАСТЕН УПРАВИТЕЛ ЯМБОЛ
   ОБЩИНА ЯМБОЛ
   ОБЩИНА ТУНДЖА
   ОБЩИНА ЕЛХОВО
   ОБЩИНА СТРАЛДЖА
   ОБЩИНА БОЛЯРОВО
 
Полезно >>
   РАБОТА В ЯМБОЛ
   БЮРО ПО ТРУДА
   РАБОТА JOBS
   Н Т С ЯМБОЛ
   Я Т П П
 
Свободно време >>
   КРЪСТОСЛОВИЦИ
   ТВ ПРОГРАМИ
   ДРАМАТИЧЕН ТЕАТЪР ЯМБОЛ
   КУКЛЕН ТЕАТЪР ЯМБОЛ
   КИНО"ЕЛИТ" ЯМБОЛ
   ОПЕРА СТАРА ЗАГОРА
    ОПЕРА БУРГАС
 
Интересно >>
   АВТОМАГАЗИН
   И М О Т И
   ПРОДАВАЛНИК
   ЕЛЕКТРОНЕН МАГАЗИН
   БАЗАР
   СПОРТЕН МАГАЗИН
   COSMOPOLITAN
   МОЯТА ДИЕТА
   ЗА ЖЕНАТА
   АЗ ЖЕНАТА
   ТИЙНЕЙДЖЪРИ
   АЗ ДЕТЕТО
   ЗЛАТНА ВЪЗРАСТ
 
  Новините  |   От Вас  |   Хороскоп  |   Преди време  |   Вицове  |   Спорт  |   Условия за ползване  |   За нас  |   Реклама

Copyright © 2013 - 2024 Yambol - life, Всички права запазени      изработка www.pushka.eu